Събота, 4 Май 2024, 07:19

Изпити на Cambridge в "Марконис" за 14-та поредна година

21 Април, 17:12
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1224


Вече 14 години продължава традицията за полагане на изпити на Cambridge в Езиков център „Марконис“. На 20 април 33-ма от най-малките възпитаници на езиковото училище се явиха на изпит на Cambridge. Те демонстрираха своите езикови умения пред акредитирани изпитващи от Езиков център АВО – Цветанка Богданова и Даниела Зашева – устни изпитващи за изпитите на университета Cambridge.

За поредна година висок брой обучавани се явяват на тези международни изпити, от най-ниското до най-високото ниво. Общо с по-високите нива, регистрациите за годината са малко над 60, а се очакват още регистрации за изпити на Cambridge. Това съобщи управителят на „Марконис“ д-р Николай Николов след края на днешния изпит.

„За мен е много важно да имаме такава представителна извадка на успеваемостта, защото една международна независима оценка е най-точният атестат за работата в училището. Надявам се, че децата отново са се справили добре и в днешния ден и се надявам да продължи тази прекрасна традиция и занапред“,
каза д-р Николов.

Той съобщи още, че и тази година учениците ще се явяват и на изпитите на Pearson, за които до момента има 55 регистрации.

„Общо за двата изпитни борда ще имаме над 110 обучавани с международно признат сертификат, ако всички преминат успешно изпитите. Надявам се да се случи! Изпитите са доста тежки, според Общата европейска езикова рамка“, каза още управителят на езиковия център.

„Вече 14 години работим заедно. Лично аз съм в Ботевград за пореден път. За нас от Езиков център АВО е изключително удоволствие да идваме в „Марконис“, защото д-р Николов е прекрасен човек и страхотен мениджър, който вдъхновява не само учениците, но и всички около себе си. Децата се представят винаги много добре, защото са подготвени чудесно от екипа преподаватели.“ – Това каза Цветанка Богданова – изпитващ от Езиков център АВО и добави, че до момента не е имало скъсани ученици от „Марконис“. Тя пожела успех на екипът на училището и на учениците.

„Нивото на знания на учениците е наистина впечатляващо и още по-впечатляващо е спокойствието, с което се представят на изпитите. Наистина е удивително да видиш едни малки ученици, които вече са натрупали достатъчно увереност в своите способности“, каза Даниела Зашева – устен изпитващ от Езиков център АВО.

Д-р Николов не пропусна да отдаде заслуженото на екипа преподаватели, които обучават възпитаниците на Езиков център „Марконис“. Той подчерта, че в училището работят едни от най-добрите специалисти в региона.

„Езиков център „Марконис“ не е просто място, където се учат чужди езици. Ние имаме визия за бъдещето на учениците. Полагането на международни изпити е само една от първите стъпки. Стремейки се да даваме отлични резултати още на ниските нива, ние имаме вяра и надежда тези обучавани в бъдеще да постигнат много високи резултати в живота, не само в своя, а и за живота в страната.“ – Каза в заключение управителят на Езиков център „Марконис“ д-р Николай Николов.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete