Сряда, 15 Май 2024, 11:55

Как да изберем спортно облекло за жени?

20 Юли 2022, 07:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 492


Днес повечето дами носят спортни дрехи не само във фитнеса, но и на разходка в природата, на неангажиращо излизане и въобще навсякъде, където могат да си го позволят. За тези, които често правят тренировки, изборът на подходящи екипи е много важен. Без значение дали тренират навън, ходят на аеробика, или друго, всички момичета знаят, че най-важното за дамски спортни дрехи е да бъдат удобни и комфортни.

Подходящи материи за дамски спортни дрехи
Със сигурност сте чували много пъти твърдението, че естествената тъкан е най-подходяща за спорт, тъй като синтетиката не позволява на кожата да диша. За трениране обаче това правило не работи. Памукът се навлажнява много бързо, абсорбирайки цялата пот, поради което дрехите прилепват за тялото и затрудняват кожата да диша. Точно заради това е трудно да избегнете появата на потни петна дори и с употреба на дезодорант. Това не е лошо, но със сигурност би било дискомфортно по време на тренировката особено за момичета.
За да избегнете това, е най-добре да обличате тениски и други дамски модели удобни за тренировка, изработени от добри синтетични тъкани. Ето и най-подходящите сред тях:

Еластан – еластична тъкан, която може да надхвърли оригиналната си форма с 8 пъти, дишаща и устойчива на слънчева светлина;
Полиестер – изсъхва много бързо, не се мачка и не губи формата си след изпиране;
Ликра – също като еластана, тя е изключително еластична и прилепва по тялото, като позволява на кожата да диша.

Всички тези тъкани обикновено се използват не в чиста форма, а в комбинация един с друг. Без значение дали търсите зимни, или летни дамски спортни модели, с които да запълните вашият гардероб, най-важното е те да са удобни!

Други фактори при избор на дамски спортни дрехи
Освен с материята и удобството, трябва да се съобразите до голяма степен и с вашата фигура. Хубаво е да имате предвид, че прекалено широки анцузи не стоят много женствено и по-скоро са подходящи за мъжете. Можете да срещнете много интересни ежедневни модели и онлайн, които да влязат в употреба не само за фитнес тренировките. Също така е добре да се обърне внимание на това за кое време на годината избирате дамски спортни дрехи. За студена зима заложете на по-плътни модели, които да ви топлят, докато лятото се нуждаете от по-леки модели. Има и модели, които можете да носите през всички сезони, всичко зависи от тяхната материя и качеството им на производство.

Без значение какви модели изберете за подновяване на вашия гардероб, то със сигурност е най-важното да се чувствате добре в него. По време на тренировка е немислимо да се използват неудобни дрехи, които да пречат на притежателя си.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete