Четвъртък, 25 Април 2024, 14:18

Как да удължим живота на камиона с избора на надеждни резервни части?

25 Април 2023, 12:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 490


За удължаването живота на товарния автомобил е необходима не само правилна и редовна поддръжка, но и употребата на качествени и надеждни резервни части за камион. Какво трябва да направите и откъде да купите оригинални авточасти? Какви съвети дават специалистите?

Защо е необходимо използването на надеждни резервни части за камиони?
Товарните автомобили, като тировете с ремаркета и бусовете, са подложени на по-високи натоварвания от леките коли. Регулярната им поддръжка е от ключово значение, както и отстраняването на неизправностите и употребата на качествени и оригинални компоненти. Така се постига максимална дълготрайност, безпроблемна експлоатация, повишена безопасност за шофьорите и необходимост от по-малко ремонти.

Пренебрегването на навременната диагностика и цялостната проверка на техническото състояние на камиона ще доведе до чести неизправности, нужда от ремонти и ходене по сервизи. Това намалява ефективността и рентабилността на превозното средство, увеличава разходите по него и задълбочава проблемите по техническата му част.

Удължават ли живота на камиона новите резервни части?
Качествените резервни авточасти със сигурност удължават експлоатационния срок на превозното средство. Това са компонентите, които са използвани при производството му. Те са с доказана надеждност и дълготрайност. При правилен избор са напълно съвместими с останалите резервни части и системи. Употребата на маркови авточасти гарантира пълно съответствие със спецификациите на производителя. Те са тествани за качество във фирмените лаборатории и тяхната употреба ще помогне за зачитане на гаранцията на превозното средство от страна на производителя.

От какви видове можете да избирате?
Съществуват няколко разновидности, познаването на които ще помогне при избора на подходящите за вас:
  - оригинални – произведените по изискване и стандарти на производителя компоненти. Не е задължително да са създадени от собствени производствени мощности на производителя на превозното средство, но са по негова концепция и стандарти за качество. Обичайно, с производството на подобни авточасти се заемат партньорски фирми, притежаващи нужните мощности за това. Подобни продукти са наричани още лицензионни;
  - неоригинални – резервни части за камиони, които са произведени от трета страна производител. Преди това е купил оригинален продукт, разглобил го е на съставните му елементи и е създал техни копия. Качеството на такива авточасти е съмнително и единственото им предимство е ниската цена;
  - употребявани – друг вид продукти, които са с качеството на оригиналните, но с намален експлоатационен ресурс и съответно са по-евтини. Демонтирани са от претърпяло ПТП превозно средство, но са напълно функционални.

Как да сте сигурни, че купувате качествени резервни части за камион?
Важно е да пазарувате от доказаните онлайн търговци и брандове в бранша. Обичайно имат положителни отзиви от клиентите си и предлагат голямо разнообразие от продукти. Дават гаранция за всеки закупен компонент и покриват голям диапазон от марки и модели в България. Клиентите получават пълноценна и безплатна експертна консултация, големи намаления и промоционални кампании по различно време.

Кои са предпочитаните нови компоненти за удължаване живота на камиона?
Това са авточастите, които експертите препоръчват непременно да са оригинални. Сред тях са накладките, ремъците, ролките, спирачните дискове, турбините, гумите, различните аксесоари за волтажи и елементите от двигателя. Те имат важни за функционалността на автомобила характеристики и препоръките са, да не се икономисват средства при нужда от смяна. Това ще допринесе за вашата безопасност и безпроблемно шофиране.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete