Петък, 19 Април 2024, 20:59

Как да възстановим баланса в организма си с натурални добавки и да ги включим в ежедневието си?

24 Март 2023, 08:00
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 428


В съвременното забързано ежедневие хората са заобиколени от различни стресови ситуации. Умората започва да се натрупва, а това вреди на здравето ви и изпълнението на служебните ви задължения. В добавка можем да споменем вредните хранителни навици, обездвижването и трупането на токсини.

Всичко това оказва негативно влияние на здравето ви и съответно тялото реагира с различни механизми като сънливост, липса на енергия, отпадналост и други. За да се чувствате отново във форма и да възстановите правилния биологичен ритъм, е добре да коригирате своите навици и хранителен режим. От Biotica съветват да включите и натуралните хранителни добавки. С какво биха ви помогнали те?

Какво представляват хранителните добавки?
В последните години този вид натурални продукти започнаха да се употребяват масово. Те обикновено съдържат различни хранителни компоненти, минерали, микроелементи, витамини, екстракти от растения и други. Тяхното основно предназначение е да допълнят хранителния режим на хората, тъй като в него често липсват различни полезни вещества или не са в нужните здравословни количества. Натуралните добавки могат да бъдат и помощна терапия при редица заболявания.

Ще ги откриете под формата на таблетки, тинктури или чайове. Видът, в който ги приемате, не е от значение, стига съставките им да са добре балансирани, за да имат търсения ефект. Все пак се смята, че когато са в течна форма се усвояват по-бързо от тялото. Билковите екстракти са добре познати, защото се използват от много години. В състояние са да подобрят храносмилането, да спомогнат за пречистването от токсини и да стимулират различни процеси в организма. Важно е да отбележим това, че натуралните добавки не са лекарства и не трябва да бъдат приемани като такива.

Те ще са най-ефективни, ако имат високо ниво на бионаличност. Това е мярка за скоростта, с която една съставка се абсорбира и достига до правилното място, върху което да въздейства. Специалистите, които изготвят формулите, следят за това количеството и концентрацията на активните вещества да бъде в най-подходящо съотношение.

Кое ги различава от лекарствата?
Главната разлика е в съставките, които са използвани за направа на различните препарати. Хранителните добавки съдържат само натурални вещества и билки. Това е причината страничните ефекти да са сведени до минимум. Суровините, които се използват при производството им, не са толкова скъпи и това ги прави достъпни за голяма част от потребителите.

В търговската мрежа ще откриете различни видове и не е нужно да разполагате с рецепта, споделят от онлайн магазин Biotica.bg. Можете да ги комбинирате с традиционното лечение, което провеждате, тъй като натуралните хранителни добавки ще го допълнят и ще подобрят общото състояние на организма.

Какви са ползите от употребата на натурални хранителни добавки?
Тялото се нуждае от широк набор нутриенти ежедневно. Не винаги те могат да бъдат получени чрез храната. Когато клетките не се снабдяват с необходимите ценни хранителни вещества, техните функции се нарушават. Ето защо е добре да подпомогнете ежедневния си режим, като включите подходящи хранителни добавки. Ползите от редовната им употреба няма да закъснеят:

  - дават повече енергия – ако сте започнали да спортувате активно или се чувствате претоварени в службата, е добре да изберете продукт, който засилва метаболизма и дава допълнително енергия. Може да опитате ободряващите чайове или тинктури. В случая е препоръчителен зеленият чай, защото се бори с умората и подпомага доброто храносмилане. Под формата на тинктура той елиминира токсините по напълно натурален начин. Намалява сънливостта, дава сила на тялото и помага за поддържане на здравословни килограми;

  - осигуряват детокс за цялото тяло – билковите екстракти с доказано действие поддържат добра чревна флора. Те елиминират патогенните бактерии в червата и прекъсват процесите на хронични възпаления. Детоксикацията на дебелото черво позволява на кръвта да циркулира по-добре. Благодарение на това, организмът по-добре усвоява водата и ценните хранителни вещества. Положителният ефект върху вашата фигура и здраве няма да закъснее;

  - имат антиоксидантно действие – комбинираният ефект на различните дарове от природата допринася за отделянето на токсичните вещества и подпомага пречистването на черния дроб. Когато този орган работи оптимално, няма да задържате течности и да страдате от отоци. Полезни са екстрактите от бял трън, корен от глухарче, артишок и шизандра;

  - контролирате лошия холестерол – натуралните хранителни добавки допълват лечението, което прилагате, с медицински препарати. Важно е кръвоносните съдове да бъдат поддържани еластични, за да се намали вероятността от получаване на инфаркт или инсулт. В състава на продуктите присъстват добре познати в народната медицина билки, с установено лечебно действие върху сърцето и кръвоносните съдове;

  - добър хормонален баланс – правилното функциониране на щитовидната жлеза е важно за метаболизма, за поддържане на здравословно тегло и за нервната система;

  - полезни за работата на бъбреците – билковите добавки могат да съдействат на стандартната медицина в лечението на различни заболявания на бъбреците.
Специалистите съветват да употребявате конкретна добавка в период от поне три месеца, за да забележите положителните ефекти върху здравето си.

Защо да се доверим само на сертифицирани натурални продукти?

Тези естествени препарати могат да бъдат закупени без рецепта. Поради тази причина бъдете особено внимателни откъде избирате да пазарувате.

Магазинът трябва да гарантира произхода на добавките, които предлага. Строгият контрол при процеса на производство ви дава спокойствие, че препаратът, който ще употребявате, е напълно натурален и безвреден.

Всяка опаковка трябва да е придружена с достатъчно подробно описание за състава и функциите на продукта. Винаги спазвайте препоръчителната дозировка, за да постигнете най-добри резултати. Използвайте ги като превенция, а не като заместител на здравословното хранене.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete