Четвъртък, 25 Април 2024, 05:28

Как да заложа токена Fantom (FTM)?

29 Септември 2022, 07:17
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 646



Алтернатива на Етериум, Fantom е блокчейн от първи слой, на който можете да заложите Fantom (FTM), за да получавате пасивен доход с криптопарите.

Fantom (FTM) е известен със своята бързина. Подобно на другите вериги (например Solana (SOL) и Avalanche (AVAX)), които се мащабират по-добре от своя аналог, той е наречен "убиец на Етериум". След като набра 40 млн. долара средства, Fantom стартира основната си мрежа през декември 2019 г. Оттогава той се превърна в един от най-популярните блокчейни, като се намира в топ 10 по обща блокирана стойност (TVL) с 1,3 млрд. долара в TVL.
Високопроизводителният блокчейн на Fantom е платформа за интелигентни договори с отворен код. Тя е мащабируема и съвместима с EVM, което означава, че можете да внедрявате и изпълнявате своите децентрализирани приложения (DApps) на Ethereum на Fantom. Нейната структура позволява поддръжката на децентрализираните ѝ финанси (DeFi), различни от управлението на цифрови активи и DApps.

Консенсусният механизъм на Fantom е адаптирана версия на proof-of-stake и се нарича Lachesis. Той е проектиран така, че да осигурява високоскоростни трансакции, ниски такси и почти мигновена окончателност благодарение на алгоритъма aBFT. aBFT може да се мащабира до много възли по целия свят в среда без разрешения и с отворен код, като предлага добро ниво на децентрализация.

Блокчейнът Fantom се захранва от собствения си токен FTM и ако вярвате в проекта и искате да увеличите стейка си в FTM, можете да обмислите залагане на Fantom, за да получавате пасивен доход.

Какво представлява залагането на Fantom?
Залагането на стейк представлява повишаване на сигурността на блокчейн чрез блокиране на цифровите активи на инвеститора за определен период от време. Тази сигурност се осигурява от валидаторите, които потвърждават трансакциите с техните заложени токени, което се превръща в икономически стимул за тях да се държат според правилата на протокола.

Като залагат FTM, инвеститорите активно участват в осигуряването на сигурността на мрежата ѝ, като същевременно получават пасивен доход, т.е. награди от FTM. Залагането на токени означава, че те ще трябва да бъдат блокирани за известно време; въпреки това те все още ще се намират в портфейлите на собствениците, като само те могат да получат достъп и да отключат средствата си по всяко време.

Как да заложите FTM?
Минималният размер на залога за стартиране на валидатор е 500 000 FTM, за да се предотвратят атаките на Sybil към неговия консенсусен механизъм. Атаките Sybil са злонамерени атаки, които включват фалшифициране на множество самоличности с цел получаване на неправомерно предимство в рамките на мрежата. Тъй като изискваната от валидатора сума е сравнително висока, става по-лесно да се делегират ФТМ на валидатора.

Могат да се използват няколко стратегии за залагане на Фантом:

Флуидно залагане: Инвеститорите могат да блокират своя FTM токен от две седмици до 365 дни за по-добра възвръщаемост. Възнаграждението варира в зависимост от продължителността на периода на залагане; колкото по-дълго се залагат ФТМ, толкова по- висока е ставката на възнаграждението.

Ликвидно залагане: Инвеститорите могат да копаят sFTM за по-добра възвръщаемост на инвестициите при ликвидно залагане. Те могат също така да залагат фермерски токени, да участват в добив на ликвидност, да фермерстват с LP награди и др.

Попечителско залагане: Инвеститорите могат да теглят FTM на централизирана борса (CEX) като Binance или Coinbase. Възнаграждението за залог е 1%.

FTM и повечето крипто токени поевтиняха с над 90% (на най - добрата платформа за трейдинг) по време на мечия пазар през 2022г.; следователно залагането ще увеличи броя на вашите токени, но не непременно общата стойност. Струва си също така да се вземе предвид, че залагането и блокирането на вашите токени може да направи средствата ви неликвидни и излизането от позиция трудно.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete