Петък, 29 Март 2024, 10:41

Как се изчислява цената на застраховка Гражданска Отговорност

29 Август 2022, 08:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 686


Застраховката Гражданска отговорност е важна за всеки притежател на превозно средство. Тя представлява договор, според който застраховането на автомобила ви е осигурено от определените органи. По този начин колата е защитена от имуществени или неимуществени щети, причинени от различни обстоятелства.

Кой може да сключи застраховка Гражданска отговорност онлайн?
Собственикът на моторното превозно средство е и лицето, което е длъжно да сключи договора за ГО. Според действащото законодателство, всеки водач, който управлява превозно средство без застраховка Гражданска отговорност, подлежи на глоба и подновяване на осигуровката.
Полицата покрива щети, които са били причинени на трети лица от лицето, което е застраховано. Това включва всякакви поражения върху движимото им имущество и неимуществени вреди. Тя може да бъде сключена от всяко лице, което е оправомощено от собственика на колата.
Според законите в нашата страна всеки притежател на моторно превозно средство, което не е спряно от движение, е длъжен да се движи с валидна застраховка. Задължението е безусловно и не подлежи на оспорване. Лицето, което бива вписано в договора, е собственикът на превозното средство.

Калкулатор на застраховка


Какви данни ще са ви нужни за онлайн калкулатора?
Онлайн калкулаторът е предназначен за изчисляване на оферта за застраховка Гражданска отговорност. Тя се изчислява, след като бъдат взети под внимание следните фактори:
  - Вид МПС – имате опция да изберете какво превозно средство карате, дали е лек автомобил, мотопед, мотоциклет, автобус или друго;
  - Обем на двигателя – трябва да отбележите с какъв двигател разполагате, както и какъв е неговият обем;
  - Мощност – отбелязвате колко киловата е мощността на автомобила ви;
  - Гориво за двигателя – избирате дали карате на газ, бензин, дизел или хибрид;
  - Брой места – опцията предлага да уточните колко местна е колата;
  - Регистрационен номер – задължително е да се отбележи;
  - Населено място – задължително е да изберете къде живеете;
  - Собственик на МПС – посочвате дали сте физическо или юридическо лице;
  - Възраст на притежателя – вписвате на колко години сте;
  - Шофьорски стаж – уточнявате от колко време имате шофьорска книжка и дали за този период сте имали произшествия;

Има и допълнителни опции, които да впишете в менюто, като това кой е предишния ви застраховател по вече сключена застраховка Гражданска отговорност и/или дали имате валидно Каско. Задължително е да ги отбележите за да се изчисли коректно индивидуалната ви премия.

Как се определя крайната цена при ГО?
Експертите от I&G Brokers споделят, че застрахователите базират изчисленията си на основата на статистически данни за настъпили събития и изплатени щети от покритите рискове. Застраховката Гражданска отговорност осигурява покриване на очакваните вреди, като в нея се включват административни разходи.

Вземат се предвид и гореизброените фактори и според тях се определя крайната цена. Освен това, трябва да посочите и предназначението, за което ще използвате автомобила. Тези, които се ползват за лични или стопански нужди, не са с висок риск, за разлика от превозващите опасни товари МПС-та.

Полицата е задължителна за всеки собственик на автомобил. Освен че сте задължени да я сключите, трябва да извършвате справка и да плащате навреме вноските, за което вашият брокер ще ви напомня.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete