Неделя, 5 Май 2024, 21:26

Какви акумулатори за инвалидни колички ще намерите в MAXCAR?

26 Февруари 2023, 07:40
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 505


Помощните електрически средства за придвижване стават все по-масови в ежедневието, когато физическата подвижност на дадени хора е затруднена. За по-лесно и бързо изминаване на кратки разстояния се използват инвалидните колички. За осигуряването на необходимото им електричество, приложение намират специалните акумулатори. Какво е характерно за тях и предлаганите в раздела на онлайн магазин Maxcar?

Какви акумулатори се използват в инвалидните колички?
Тъй като в основата на електрическите инвалидни колички стои електродвигател, който има постоянна и продължителна консумация на електроенергия, акумулаторите в тези помощни средства работят в тягов режим (разрядът е с постоянна мощност и ток). Поради това, трябва да се използват елементи от тази категория. Характерното за тях е, че могат да отдават продължително време съхраненото в тях електричество, с което да поддържат работата на двигателя и съответно движението на инвалидната количка.

Такива батерии трябва да са устойчиви на вибрации и дълбок разряд, да могат да работят в сурови околни условия и в различни позиции на корпуса. Това е необходимо, тъй като обичайно такива акумулатори за инвалидни колички се съхраняват в различни условия, подложени са на различни сътресения при преминаване по неравности и трябва да осигуряват нужното електричество до придвижване до зарядното устройство.

Какви се предлагат в раздела на Maxcar?

В каталога на онлайн магазина се предлагат различни видове и марки, но предимно са представители на VRLA тяговите акумулатори, които са базирани на AGM (Absorbent Glass Mat) технологията. Особеното при тях е че са необслужваеми и с напълно запечатани корпуси. Представляват оловно-киселинни батерии с предвиден предпазен клапан, който автоматично се отваря при повишаване на налягането във вътрешността на корпуса. Той служи за повишена безопасност.

Подобни батерии са устойчиви на разреждане, дори и до 20% от капацитета им, без това да ги поврежда, което гарантира, че електричеството няма да свърши в най-неподходящия момент. Същевременно, подобни елементи напълно отговарят на описаните по-горе изисквания и са най-добрият избор за целта.

Кои са важните фактори при избора?
Съществуват два начина, за да определите какъв акумулатор ви е необходим за инвалидната количка. Единият е да закупите идентична на вече остарялата и износена батерия, като се стремите характеристиките от корпуса и видът да съвпадат. В другия случай, трябва да проверите препоръчителните от производителя на помощното средство стойности, като:
размери – трябва да съвпадат с предвиденото в оборудването място за инсталация;
напрежение – обикновено е 12 V, но може и да 6V или друга стойност;
капацитет – това е количеството съхранявана енергия при един заряден цикъл. Измерва се в Ah (амперчасове).

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete