Неделя, 5 Май 2024, 12:29

Какво представлява добавката Остеомуув

20 Юли 2022, 07:25
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 819


Остеомуув предлага силна защита срещу остри и хронични възпаления, дегенерация на ставите, отслабване на здравината им и т.н. Осигурява пълната гама от хранителни вещества, които имат функцията да подпомагат възстановяването на съединителната тъкан и костите.

Основните съставки на остеомуув включват хондроитин, глюкозамин, метилсулфонилметан (МСМ), комбинация от седем плодови концентрата, които имат много силен антиоксидантен ефект, екстракти от куркума и босвелия. За още по-ефикасни резултати са добавени колаген и хиалурон.

Как действа Остеомуув
Тази хранителна добавка има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Облекчава болките в ставите, като забавя износването и подобрява подвижността им. Възстановява хрущялите и действа смазващо. Тази билкова добавка се препоръчва за грижа за здрави кости и може да се намери в онлайн магазин Ревита, както и в аптеките.

Какви са активните съставки на Остеомуув
Тази хранителна добавка се състои от:

1. Глюкозамин сулфат, който се синтезира в ставите и е важен за образуването на хрущяли и други съединителни тъкани. Добавките с тази съставка могат да спрат развиването на остеоартрит. В общия случай мненията са, че помагат за намаляване на болките и сковаността в ставите, болезнеността и подуването.

2. МСМ (метилсулфонилметан)

Тази съставка на Остеомуув се среща в естествен вид в животинската и растителната тъкан, но се разрушава при затоплянето на храната и затова този начин за набавяне не е много сигурен. МСМ облекчава болката и възпалението и помага за излекуването на ставите, защото снабдява със сяра. Тя, от своя страна, помага за подсилването на структурата на съединителната тъкан в ставите като съдейства за формирането на кръстосани връзки.

3. Хондроитин сулфат

Той представлява около 65% от глюкозамините, които произвежда тялото. Основна част е на съединителната тъкан. Хондроитин сулфат компенсира дехидратацията на хрущяла, което е много важно за спиране на дегенерацията на ставите.

4. Смес от плодове (грозде, нар, ягода, червена боровинка, синя боровинка, малина, черна боровинка)
Семките на тези плодове имат мощно антиоксидантно действие. Полифенолите могат да се свържат с колагена и да подобрят еластичността и гъвкавостта. Екстрактът от семки блокира процесите, свързани с възпалителния процес.

5. Босвелия екстракт от смола

Този продукт от съставките на Остеомуув е от индийското тамяново дърво и се използва за противовъзпалително средство, както и противоартритно и аналгетично. Активните съставки на смолата потискат ензимите, които причиняват възпалението и помагат за синтеза на глюкозамини.

6. Куркума

Тя намалява възпалението като блокира производството на про-възпалителни ензими СОХ-2, LOX и азотен оксид. Куркуминът помага за ускоряването на възобновяването на тъканите и зарастването на раните.

7. Колаген тип II

Тази съставка на Остеомуув помага за намаляване на възпалението на ставите.

8. Хиалуроновата киселина

Тя се среща в големи количества в синовиалната течност, кожата, хрущялите. Помага за предотвратяване на разрушаването на естествените омекотяващи бариери в човешките кости. Ежедневният прием на хиалуронова киселина може да подобри качеството на живот при хората с остеоартрит.

9. Манган (сулфат монохидрат)
Ревматоидният артрит се свързва с намалена концентрация на това вещество в синовиалната течност в ставите. Липсата му намалява активността, която има аргиназата. Манганът може да бъде много полезен в комбинация с глюкозамин и хондроитин, ако искате да намалите симптомите на остеоартрит.

10. Бор (натриев тетраборат)
Този микроелемент е важен за костите и изграждането на мускулите. Борът намалява симптомите на остеоартрит.

Другите съставки, които изграждат Остеомуув са пречистена вода, микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, растителен клас магнезиев стеарат, малтодекстрин, въглехидратна гума и други. Не съдържа подсладители, соя, изкуствени консерванти, ГМО, захар, млечни продукти, пшеница и глутен.

Как се приема
Дозировката е две таблетки дневно, които трябва да приемате с храна. За да постигнете максимален ефект, се препоръчва да го пиете повече от един месец.

Какви са ползите от тази добавка
Ако все още се колебаете за какво помага този продукт, трябва да знаете, че:
  - Остеомуув може да облекчи хроничните болки;
  - помага за подобряване на състоянието на ставите;
  - действа превантивно, като намалява риска от възпалителен артрит;
  - ускорява възстановяването на ставния хрущял;
  - помага за блокиране на вредните радикали върху ставните клетки.

Въпреки многобройните отзиви за ползите, преди да започнете да пиете Остеомуув трябва да се консултирате с лекар, за да изясните моментното си здравословно състояние. Трябва да сте много внимателни, ако сте с високо кръвно или употребявате някакви лекарства.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete