Понеделник, 29 Април 2024, 19:27

Кампанията „Да изчистим България заедно“ в Трудовец

10 Май 2015, 22:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2333 9


Организацията на кампанията започна с идеята на ОУ „Л. Каравелов“ да се почисти парк „Ракитин“. От името на институциите на територията на селото се отправи апел към жителите на Трудовец да се включат в инициативата. 
Желание да живеем в по-добра среда, днес заявиха с участието си колективът на ОУ „Л. Каравелов“ и настоятелството към него, служителите в кметство с. Трудовец, които почистваха алеите около сградата на Кметството, членове на църковното настоятелство, работейки около църквата, представител на Народно читалище „Никола Ракитин“, представител на ПК „Весел живот“, родители на ученици и доброволно включили се деца.
Най-голям принос за възвръщане красотата на парка, има колективът на ОУ „Л. Каравелов“, който бе създал добра организация за работа – чували, ръкавици, вода, безалкохолни напитки и малка закуска. Районът бе труден – от сградата на читалището до паметника на антифашистите /приблизително 1/3 от парка/. На изчистеното мястото от разложил се боклук и заровени с времето в почвата всевъзможни пластмаси и др, отпадъци, бе поставен компостер, в който се събра наслоената шума. Окоси се тревата, изчистиха се свободно растящите храсти, изсъхналите дървета, а ниските клони бяха подрязани. Откритият и почистен пясъчник подсказа, че на това тихо и защитено от красиви дървета място, би могло да се създаде прекрасна детска площадка.Училищният двор и района около него също бе почистен от изсъхнали и опасни дървета. С дънерите, родителите на Денислава Стоянова от 7 клас, Андриян Цветанов от 3 клас, и Ирина Тошкова от 5 клас направиха пейки за „Зелената класна стая на открито“. Осъществи се и интересна идея за кошче от дървените изрезки, а от изгнилите дънери се направи кокетен цветарник.
В късния следобед към групата на учителите и родителите се присъедини Цветан Цветанов, който предложи с личен превоз да помогне за извозването на събрания боклук и клони. За няколко минути младежът събра приятели и натовари събраните 50 чувала с боклук, които закара в депото за отпадъци. Следващият курс натовари с клони.
Впечатляващ бе  съзнателният труд на включилите се деца, на родителите на Денислава Стоянова от 7 клас, Андриян Цветанов от 3 клас, Ирина Тошкова от 5 клас, Рая Любомирова от 3 клас, Илиян Джуранов от 7 клас и разбира се на Цветан Цветанов и групата младежи, присъединили се към инициативата.
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Май, 09:54

    Изключително добра инициатива и добро начало. Само по този начин можем да направим средата , в която живеем приятна и безопасна :D Поздравления на включилите се в инициативата....

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Май, 10:24

    Добре че е Мая Пенчева, за да даде кураж на хората тук и да направят нещо за селото....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Май, 10:29

    Благодаря на всички участници в почистването.Кмет В.Драганов

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: АНОНИМЕН 11 Май, 10:33

    Г-Н ДРАГАНОВ ЗАЩО НЕ ОРГАНИЗИРА ЦЯЛОТО СЕЛО АМИ САМО В ЦЕНТЪРА ПО РЕКИТЕ И ДРУГИТЕ ПАРКОВЕ СА СМЕТИЩА

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Май, 11:29

    Защото ,за да си добър организатор и да имаш подход се изискват качества и желание за добър резултат,а не да косим окосеното,а зад съвета да лазят змии и гущери!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:19

    Апел за почистването беше сложен и в детската градина.Не може да се каже,че хората не са били осведомени.Не знам дали не сме много трудолюбиви /според БТВ/ само за дома си,а извън него нищо не ни интересува.Защо не дойдоха майките/и не само те/ дето по цяло лято люпят семки,докато децата им играят в същия парк.Даже направили импровизиран кош за памперси в храстите.Ама така е-като ги гледа кмета от прозореца и си мълчи да си е добър.Я им тресни една глоба..Пък пред "Кредо"-паркинг-че няма паркинг зад пощата и стои празен...ама така е нали и кмета си паркира пред кметството.Сега някои ще почнат да викат директорката такава-онакава.Че лошо ли е постигнатото от екипа,който е сформирала в неделя?Подсигурила е със средства на училището чували,ръкавици,вода,инструменти-неща които кметството трябва да раздаде на хората.Това което се прави е за вашите деца.Никой няма да си го внесе у дома.Целият парк колкото е прекрасен ,толкова е и занемарен.Ако с дружни усилия се почисти и после поддържа,ако се сложат пейки ще бъде чудно място за отдих през лятото под дебелите сенки на дърветата.Засрамете се драги съселяни,че от това голямо село доброволците в неделя се брояха на пръсти.
    Знам ,че сега ще се намери някой да ме оплюе-ама както казват бабите-от устата та в пазвата му!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Май, 22:30

    браво и на младежите че са се включили,евала

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Май, 07:25

    Нека сега да пазим и се грижим повече.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 13 Май, 13:26

    Веселине парка е твое задължение като кмет да го поддържаш . Не ми благодари , а се засрами какво направи през управлението си . Неможа нито да изчистиш нито нищо .
    Улицата при аптека Меги хората сами си я насипаха с чакъл , че ако трябва да чакат на тебе няма нищо да стане , то ти по документи си я асфалтирал даже .
    Засрами си Веселине мързел .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete