Сряда, 24 Април 2024, 21:14

Късна драма остави дербито между ОФК "Правец" и ФК "Козаро" (Ботевград) без победител (ВИДЕО)

31 Октомври 2021, 17:17
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2211 17


Отборите на ОФК "Правец" и ФК "Козаро" (Ботевград) не излъчиха победител в регионалното дерби помежду си, след като завършиха при равенство 2:2. Двата тима сътвориха епичен футболен дуел, част от 8 кръг на А ОГ София - Запад и игран на един от помощните естествени терени в Правец. Сблъсъкът бе достоен дори за по-високите нива на футбола. Срещата бе много вълнуваща и интригуваща през целия си ход, като късна драма реши крайния изход. Ботевградчани водеха с 2:1, когато в добавеното време домакините успяха да изравнят и да спечелят точката. Преди това в 90-ата минута правчани имаха претенции за дузпа в своя полза, които обаче главният рефер така и не уважи. Срещата бе изпълнена с емоции, заряд и напрежение, а също така и два червени картона, които допълнително украсиха пейзажа и придадоха значение на съперничеството на терена.

Двубоят започна по-добре за ФК "Козаро" (Ботевград), които макар че не владееха топката в първите минути от мача, първи поведоха в резултата. В 10-ата минута вратарят Христо Матев намери включилия се в предни позиции Васил Кирилов, който напредна, но бе фаулиран. При изпълнението на пряк свободния удар, именно Кирилов центрира перфектно за Деан Велчев, който с едно докосване прати топката в мрежата на правчани - 0:1. Домакините отговориха на свой ред само 4 минути по-късно, когато Цветелин Цаковски бе близо да възстанови равенството след добро изпълнение от фаул, което обаче премина малко над вратата на Матев. Ботевградчани продължиха да отстъпват инициативата на съперника, но действаха много опасно на контрааатака и в 20-ата минута си издействаха добра възможност. Тогава Петър Станев изведе  Любомир Кирилов, който обаче не успя да си спре качествено топката и затвори ъгъла си за удар, с което опасността се размина без последици. Един от преломните моменти обаче категорично бе в 34-ата минута. Тогава отборът на ОФК "Правец" отговори с най-чистото си положение, но вратарят Христо Матев спаси отбора си от сигурен гол. Георги Милчев опъна дълъг пас за Цветелин Цаковски отляво, който напредна на скорост и видя включилия се Васил Георгиев. Юношата на ОФК "Правец" стреля директно, но стражът на "козлетата" Христо Матев успя да предугади намеренията на съперника си и с брилянтен плонж спаси отбора си от сигурен гол. В 40-ата минута обаче прошка нямаше. Тогава Мариян Маринов възстанови равенството с много красиво попадение след удар от границата на наказателното поле - 1:1.  Буквално в следващата атака ФК "Козаро" можеше отново да излезе напред в резултата, след като Деан Велчев се пребори за топка в предни позиции и подаде към Петър Станев, който бе сам в наказателното поле, но не успя да уцели топката. Така двата отбора се разделиха на почивката без повече промяна на резултата при 1:1. 

Второто полувреме се оказа още по-вълнуващо и от първото. В 65-ата минута Алексей Степанов стреля от пряк свободен удар, а вратарят на правчани Мартин Кирилов не успя да се намеси по най-добрия начин и топката попадна в краката на бившия футболист на ОФК "Правец" Деян Димитров, който при добавката отново даде аванс на ботевградчани - 1:2. Още в следващата атака обаче добрите новини за "козлетата" бяха помрачени от втори жълт картон за Любомир Кирилов, който остави своя тим с десет души на терена. В 76-ата минута Димитър Михайлов от състава на домакините пробва удар от средна дистанция, при който отново с намесата си на ниво бе вратарят Матев. Така след минути, в които ОФК "Правец" натискаше, а ФК "Козаро" се бранеше, се стигна до 90-ата, когато правчани претендираха за дузпа в своя полза, след пробив на Иван Касапов, при който падна в наказателното поле. Сигнал от главния рефер обаче не последва, а Димитър Михайлов изрази несъгласието си като бутна съдията, който пък от своя страна го изгони с директен червен картон. В добавеното време, в 95-ата минута, настъпи и друг повратен момент в мача, тъй като отевградчани можеха да подпечатат успеха си след перфектно овладяна топка от Деян Димитров, който подаде за включилия се в дясно Мирослав Янчев. Той обаче от чиста позиция не можа да преодолее Мартин Кирилов и резултатът се запази. Намесата на Кирилов пък бе ключова, а младият страж успя да спаси отбора си от 100-процентов гол и така до голяма степен се реваншира за намесата си по-рано в мача.

Драматичната развръзка всъщност се осъществи още в следващата атака, когато след центриране на Цветелин Цаковски, Васил Георгиев се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата за крайното 2:2, с което точката между двете страни бе поделена в един изключително зрелищен двубой. 

Във временното класиране ОФК "Правец" запази 4-ото си място с 14 точки, а ФК "Козаро" също остана на 6-ата позиция с 10. В следващия кръг правчани гостуват на "Спортист" II (Своге) на 6 ноември, а ден по-късно ботевградският отбор приема в Правец "Зенит" (Церово). 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , ФК ”Козаро" (Ботевград) , сезон 2021/22

Коментари (17)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 18:55

    Така е като дашин си е купил съдия

  • Отговори (1) (9)
    2. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 20:22

    Какво пишете за тия комплекси козарски и човека с главно Ч

    • (10) (1)
      1. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 21:46

      Извинявай много, ама ще ти кажа нещо. Единственото комплексарско нещо е да пишеш коментари под статиите и да обиждаш. Аз наистина не разбирам какво толкова има да делите? От къде е тая злоба бе хора, нали всичко се прави в името на играта, на футбола? Тук откакто се създадоха няколко аматьорски отбора, Ботевград и околията се превърна в една жалка клюкарница, в която всеки точно както ти казваш, всеки си избива комплексите. Жалко е, защото във футбола няма място за такива неща. И ако имаш нещо за казване, мисля, че знаеш как да намериш
      Човека, за който е адресирано. Не разбирам и като имате против някого, защо не си разрешавате нещата лично, ами трябва да занимавате и ангажирате всички с тях? Мисля, че не само аз мисля така, но и много неутрални зрители, които със сигурност биха подкрепили мнението ми. Извинявай, че загубих толкова време да отговарям на малоумното ти изречение, така или иначе надали го заслужаваш.

    • (1) (7)
      2. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 05:31

      Скрий се бе бизнесмен!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 20:41

    Браво Васе

  • Отговори (2) (6)
    4. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 00:51

    Е това Козарево е точно за това което спорите .!?Кому беше нужно това (не)футболно изчадие освен за тези които са го измислили!!!! Какво точно ще стане и стана досега в полза на играта футбол в Ботевград освен това което казвате интриги ,мръстии и некви хонорарчета за разни паразитни бедни (откъм души) стотинкаджии.

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 00:53

    И Дашин не пее в хора отдавна ,Рогатите пак не знаете къде се намирате.Закривайте го вече този циганско -помашки сбиротак.

  • Отговори (7) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 02:24

    В крайна сметка всеки има право да прави каквото си поиска.
    И това са аматьорски отбори с цел да разтоварят малко събота и неделя.
    Не виждам какъв ви е проблема че има няколко аматьорски отбора в общината!?
    Все пак спорта е здраве.
    Ама има и ей такива злобни мишки като #2 които плюят по хората.
    Не знам Козаро Ракитин и Скравена с какво "пречат"на футбола в общината!?

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 08:14

    Най-лошото е ,че тези хейтърчета са хора с наднормено тегло,на които също им се иска да поспортуват,но е твърде късно за тях.

  • Отговори (2) (6)
    8. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 09:22

    Общината има 1 отбор и това е Балкан

    • (7) (0)
      1. добавен от: Пускай Преслава 1 Ноември, 11:38

      Балкан 1922??!?! Фалираха го..

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 10:06

    пак ли пишете кучета мръсни

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Цветелин Цветков 1 Ноември, 11:35

    Футбол е имало в Правец преди мен,по мое време,и както виждате и след мен.Радвам се , че новото ръководство на клуба продължава традицията Правец да бъде винаги в челните места на футбола в Областта и всички останали да имат респект . Успех в следващите мачове!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete