Четвъртък, 25 Април 2024, 03:16

Категорична победа за ОФК "Правец" в регионалното дерби срещу ФК "Скравена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

26 Септември 2021, 19:30
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2807 5


Регионалното дерби в А ОГ София - Запад, което противопостави първите два отбора в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга - ОФК "Правец" и ФК "Скравена" завърши с убедителен успех за правчани. Футболистите на Христо Христов се наложиха с категоричното 4:0 над съперника в мач от 3 кръг на първенството, игран в Скравена и продължават уверено своя поход в надпреварата, като до момента са в серия от три победи от три мача и еднолично водят в класирането с 9 точки в сметката си. За трети пореден мач големият герой за ОФК "Правец" бе Цветелин Цаковски, който и този път демонстрира класата си и се отчете с хеттрик за победата. Капитанът Теодор Бочев също допринесе за изразителния успех с гол и асистенция в сметката си. Цялостното представяне на правешкия тим обаче бе на ниво и начинът, по който отборът игра и затвърди успеха си, е сериозна заявка за първото място през тази кампания. В отсрещния ъгъл футболистите на ФК "Скравена" пък изиграха най-слабия си мач до момента, като не успяха да намерят верния подход, с който да спечелят нещо от двубоя. Въпреки че на моменти имаше позитиви в играта на скравенци, днес по-добрият отбор бе този на ОФК "Правец" и победата отиде заслужено в техния лагер.

През първото полувреме гостите стояха по-добре на терена от съперника си. Единствено към края на частта скравенци си позволиха малко по-настъпателни действия, но те не доведоха до нищо. Първата по-опасна ситуация в срещата бе в 9-ата минута, когато Цветелин Цаковски предизвика намеса на вратаря Галин Стоянов от фаул. Съвсем малко след това Злати Томов проби чудесно по лявото крило като преодоля няколко играчи на съперника и подаде за Иван Касапов, който стреля, но топката мина съвсем близо от вратата. Още тогава обаче правчани загатнаха за това, че активно ще търсят гола и в крайна сметка го постигнаха в 19-ата минута. Иван Касапов подаде чудесен дълъг пас за капитана Теодор Бочев, който с центриране намери Цветелин Цаковски в наказателното поле. Нападателят пък от своя страна  с хубаво залъгващо движение се освободи и реализира за 1:0. Последваха минути, в които правчани владееха инициативата, но не успяха да удвоят преднината си. В края на полувремето ФК "Скравена" се пробуди и започна да действа по-агресивно, като пренесе играта в полето на ОФК "Правец", но положенията, които създаде, бяха твърде далеч от това да застрашат вратата на гостите. 

През второто полувреме домакините започнаха по-активно в преследване на изравнителния гол. Отново обаче се забелязваше липса на идея в предни позиции и плановете на скравенци се объркаха. В 72-ата минута ОФК "Правец" удвои аванса си. Ивелин Данчев направи хубав рейд по левия фланг, завършил с пас към Цветелин Цаковски в наказателното поле, който не сбърка и вкара втория си гол в мача за 2:0. Само 2 минути по-късно след изпълнение на корнер домакините имаха претенции за игра с ръка на Злати Томов в наказателното поле, но позицията на ръката му бе прибрана и нямаше довод за главния рефер да отсъди дузпа, както и самият той стори. В 84-ата минута капитанът на ОФК "Правец" Теодор Бочев се възползва от грешка в отбраната на скравенци и направи резултата класически с хладнокръвно изпълнение за 3:0. Само 3 минути по-късно за пореден път липса на концентрация в защита на ФК "Скравена" им струваше скъпо. Тогава грешката им бе наказана от Цветелин Цаковски, който заби своя хеттрик в мача и фиксира крайното 4:0. В 90-ата минута Йордан Йорданов - Дачи сътвори най-чистата възможност за скравенци, след като проби и стреля опасно, но вратарят Мартин Кирилов внимаваше и запази мрежата си суха. 

По този начин отборът на ФК "Скравена" се свлече до 6-ата позиция в класирането с актив от 4 точки. В следващия кръг ОФК "Правец" приема втория във временното подреждане и сочен за фаворит в групата - "Сините орли" в Правец на 3 октомври (неделя) о 16:00 часа. ФК "Скравена" пък ще търси регенерация срещу 4-ия във временното класиране "Зенит" (Церово) с гостуване в същия ден и час. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , ФК ”Скравена" , сезон 2021/22

Коментари (5)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Септември, 20:07

    Браво на нашето момче злати

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Септември, 10:14

    Злати носи отбора на правец на гърба си!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Септември, 18:43

    Ha ha cakovski do kude stigna smeshnika

    • (1) (0)
      1. добавен от: Animals 28 Септември, 14:40

      а ти до къде стигна мишка ?

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete