Петък, 18 Октомври 2024, 07:11

Казахме последно сбогом на Кирил Маричков

17 Октомври, 09:44
(3) (0)
България - Новини
Прочетена: 254 1


Изпратихме най-голямата легенда в българския рок – Кирил Маричков.

„Щурецът“ почина на сцена, мястото на което цял живот живя и остана завинаги на нея. Ако има рок-икона, рок-светец и рок-символ, вдъхновение за всички рок музиканти в България в последните шестдесет години, то това беше, и си остава Кирил Маричков.

С Мускетаря се сбогува цяла България, своеобразен национален ден за траур. В многобройното шествие в огромния храм „Света София“ да отдадат последна почит видяхме бивши и настоящи дипломати, политици, министри, кметове, музиканти, актьори, артисти, композитори, писатели, режисьори, журналисти, радио и телевизионни водещи, съмишленици, съидейници, фенове на музиката, всички "младежи" от осем до осемдесет години…

Обществеността изпрати Патриарха на българския рок, който от 1962 г. (!!!), от зората на световното зараждане на рок музиката, е по концертните зали, стадиони, театри, клубове, сцени. Там при народа. Бе с него до последно! Но днес, за съжаление дойде времето, ние да се поклоним пред затворения ковчег, на който беше подпряна класическата бас-китара, с която Кирчо даряваше радост на поколения наред. Уви, никога няма вече да чуем на живо в автентично изпълнение мелодичните му и хармонични композиции и този брилянтен и полиран като диамант глас. Същият този глас, с уникален специфичен вокален тембър, ангелогласен, лесно различим от хиляди други, който при нужда удряше като бича на мускетаря, който той възпя. Говореше директно, някак си с финес атакуваше пошлостта, лъскавата глупост и всичко низко, долно и мерзко. Будеше заспалите души и ни караше да се чувстваме една идея по-свободни, спокойни и равни с другите.

Винаги усмихнат и с приветлива усмивка, винаги актуален, адекватен, интелигентен и безкомпромисен, истински Конник на правдата. Почивай в мир, Щурецо и когато духът ти стигне там горе, предай много поздрави на другите в Рая!


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Щурец до последен дъх! 17 Октомври, 11:05

    Поклон! Велик музикант!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete