Понеделник, 13 Май 2024, 16:25

Кирил Добрев: ”БСП връща със закон агентурния апарат срещу битовата престъпност”

14 Май 2014, 19:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1875 6


„За първи път от 1989 г. насам искаме полицаите да бъдат социално защитени, защото тези хора, които ни бранят, ние на тях звъним само когато имаме проблем. Ние не ги викаме на сватба, а ги викаме, когато сме се сбили на сватба”. Това заяви народният представител Кирил Добрев по време на срещата с избиратели от Скравена и Новачене днес. По негови думи с проекто-закона БСП иска да гарантира кариерното развитие на всеки един полицай, тъй като 99% от конкурсите, които провела ПП ГЕРБ са нагласени. На второ място Добрев посочи, че е необходимо също да се заплаща извънредния нощен труд и времето на разположение като труд. Според него полицаите още си чакат парите от миналогодишните февруарски протести.

"Най-големият бич е битовата престъпност", заяви Кирил Добрев. По този повод той съобщи, че се прокарват 10 мерки в новия закон За МВР, с които левицата се опитва да върне т.нар. агентурен апарат и на нещатните сътрудници.
За тази цел преди две седмици стартира програма, според която ще бъдат наети чрез Бюрото по труда 5 хиляди души мъже и ще получават по 340 лв. Преди това те ще минат специално обучение, за да помагат на МВР  в малките населени места.
 
По отношение на Закона за обществените поръчки, депутатът заяви, че само 2 % от българските фирми са ползвали 98% от ресурса на държавата, т.е. 5-6 фирми са взимали всички държавни поръчки. „Ако с тези 500 милиона които сега осигуряваме за регионално развитие, ги разбием на 700-800 малки поръчки, за да могат да стигнат повече средства до малкия и среден бизнес. За първи път бизнесът чувства спокойствие, че като участва в обществена поръчка, може да я спечели. Опитваме се да върнем държавата в своите функции.”, заяви още депутатът от левицата.

„Предстоящите избори са битка за оцеляване на правителството. Битка за това искаме ли да се върнем назад или не. Искаме ли Дянков и Борисов да се върнат на бял кон. Преди една година говорихме за цената на тока и хората бяха излезнали по улиците на революция. 120 милиона лева храчат електроразпределителните дружества за своите административни разходи. Докато сме мнозинство в българския Парламент, ще приемаме такива закони, с които да защитаваме хората. С кадровата политика допуснахме грешки, но те бяха поправени”, призна Добрев.
 
 
"За нас европейските избори са много важни, защото трябва да защитим това, което правим последната една година", каза в заключение Добрев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Май, 21:54

    Кирчо Кире продажен.Днес що правеше с дитко лумпена?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: гост 15 Май, 08:16

    лумпен май си ти №1

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Май, 09:03

    дитко лумпена на Даниел Георгиев ли викате

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Май, 14:36

    Първото често посещаващо града ни БСПарско лапацало.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Май, 19:38

    симпантизантите на БСП защо не попитат госпожа НИНОВА и ДОБРЕВ защо взеха парите на Георгиев,а не го вкараха в затвора
    НИНОВА- 250 000 лева
    ДОБРЕВ- познайте сами
    СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ПИТАТЕ ГОСПОДА ИЗБИРАТЕЛИ НА БСП

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Май, 19:41

    kir4o baia narod izlaga v botevggvrad
    ne ti e tuk miastoto veche
    hodi i laji drugite

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete