Вторник, 7 Май 2024, 21:39

Клуб "Сунг-Ри Атлантик" с три сребърни медала от турнир клас "А" в Белград

29 Октомври 2013, 09:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3502 6


Клуб „Сунг-Ри Атлантик“ Ботевград се завърна с три сребърни медала от 12-тото издание на турнира Галеб оупън, клас "А", провел се в зала "Пионир" в Белград на 26 и 27 октомври. Това съобщи за „Балканец“ треньорът на отбора Пламен Трънски. В турнира участваха над 950 състезателя от над 30 държави. Клубът от Ботевград се представи с 5 състезателя - Владимир Николов 33 кг. кадети, Георги Стоянов - 57 кг. кадети, Мартин Атанасов - 51 кг. младежи, Цанислав Димов - 68 кг. младежи и Владимир Далаклиев - 68 кг. мъже. В събота играха кадетите и младежите.
 
Цанислав Димов започна в първия кръг с германеца Тауш и постигна трудна победа в самия край на срещата с резултат 7-6, като стопи пасив от 0-4. След това се наложи над словенеца Станич с убедителното 1-12, на полуфинала се наложи над хърватина Драшкович с много издържана в тактическо отношение игра, но на финала допусна отново ранно повеждане на противника му от Австрия Ачикел и до края не успя да обърне развоя на срещата, и загуби спора за златото с резултат 3-6.
Марти Атанасов почива в първия кръг, а във втория излезе срещу изключително трудния съперник от Иран Палангафкан. Мартин изнесе обаче гросмайсторски урок на иранеца и не му позволи дори да се доближи до него. Спечели мача с резултат 2-0. След това се наложи над британеца Кейтър с 6-5. На финала срещу италианеца Джорджи, Марти допусна разсейване за част от секундата, което му коства победата и също изпусна златото с резултат 1-3.
 
При кадетите, в новата за него категория до 57 кг., Георги Стоянов започна състезанието срещу иранеца Биглери и го направи смешен с резултат 15-2 и предсрочно прекратяване на срещата. Във втория кръг обаче, Георги загуби от шведа Утайакинтах след пропуски в защитата.
Другия състезател на клуба при кадетите, Влади Николов не успя да се наложи в първия кръг над иранеца Басидех и загуби с 4-8. Иранецът стана в последствие шампион в категорията.
 
В неделя надеждите за нов медал бяха насочени към звездата Влади Далаклиев. Той трудно преживя загубата в първия кръг на световното първенство в Мексико през юли и за него беше много важно да започне да печели отново. За добро или зло, в първия кръг се изправи срещу германеца Константинидис, който е национал на Германия и е състезател на топ ниво. Но освен него, Влади трябваше да преодолее и меко казано странните отсъждания на съдиите на полето, които не бяха в негова полза. На германеца бяха дадени 5 абсолютно незаслужени точки и се наложи срещата да се решава в допълнителния рунд. Влади показа класата си и изпрати гермаеца сред публиката. За съжаление по време на срещата Влади получи разтежение и трябваше да играе останалите мачове със силни болки. След германеца последователно се наложи над италианеца Ронкители с 9-2 и гръка Георгиадис с 4-1. На полуфинала Влади се изправи срещу надеждата на домакините Пурешевич и отново трябваше да преодолява и съдиите. Те нагло подпряха сърбина и пак трябваше да се решава срещата в рунд за "златна точка". Влади отново възтържествува за радост на всички в залата.
На финала, който се игра в 22.30, Влади се изправи срещу британеца Гейл. Травмите се бяха увеличили и освен с разрежението. Той получи травма в петата и палеца на десния крак. Това му попречи да играе пълноценно и логично загуби с резултат 2-6.
Така нашите момчета са с актив от 3 сребърни медала. Следващото изпитание е турнира Хърватия оупън и турнира от Г1 сериите в Париж, на който в олимпийската категория до 68 кг. участие ще вземе Влади Далаклиев. 
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 13:24

    БРАВО, МОМЧЕТА!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 21:54

    БРАВО ЦАНИ,ДАВАЙ ВСЕ НАПРЕД И НАГОРЕ.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 09:49

    Uspeh Vladi, grabni olimpiiskoto zlato :!: :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 22:02

    айде и един коментар За Георги,че е най-готин...

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete