Понеделник, 6 Май 2024, 20:23

Кмет на мушката на прокуратурата

14 Юли 2015, 07:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4725 38


Отстраняването на кмета Георги Георгиев в навечерието на изборите бе тема в предаването „Здравей България” по Нова телевизия тази сутрин. Едно от основанията на Прокуратурата е нарушаването на закона за местната власт и местната администрация. Георгиев отново твърди от телевизионния ефир, че не е нарушил чл. 41 от ЗМСМА.

Водещата Ани Цолова припомни, че срещу него се водят 17 преписки и попита, защо Прокуратурата досега го е оневинявала и сега изведнъж иска да го отстрани. Георгиев заяви, че неговото отстраняване е поръчано от влиятелни хора в държавата. Целта според него е да не се допусне до избори, от страх че ще спечели. „Важно е не колко са преписките срещу мен, а да се докаже че няма нарушения. За да бъда 3 мандата кмет, значи хората ми имат доверие. Не съм удобен на някой, който не може да строи или на други които преча на интересите им”, заяви градоначалникът на Ботевград. 

Все пак Ани Цолова постави въпроса и за нарушаването на Закона за обществените поръчки, както и облагодетелстването семейството на кмета Георгиев с имоти, които синът му – бившият депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев е придобил на ниски цени. 

Цялото интервю с кмета Георги Георгиев в студиото на "Здравей България вижте в следващото видео:



Източник: balkanec.bg

Коментари (38)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Юли, 07:38

    Браво все пак има държава ,да се готви и ИВО КАМЕНОВ след това и ДИМИТЪР Тодоров

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Юли, 07:40

    Нека прокуратурата да извика домакина на кооперацията тогава на Иво Каменов съдебното производство ще бъде по бързата процедура

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Юли, 07:41

    Прав си номер 2 ако притиснат Димитър Тодоров той ще каже всичко нали прякора му е шпионина

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Юли, 07:46

    Иво Каменов затова още държи домакина да му снася кой какво говори за него ,Все още работещите в коооперацията пазете се от домакина ДИМИТЪР

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Юли, 08:16

    Нагъл,по-нагъл, най-нагъл,хипер нагъл. Това е нашия гьош. Във фекалиите затънал отвсякъде, той си мисли че спа процедури прави. Ако има сравнителна единица за наглост, то това е 1 гьош- нагъл крадлив селянин.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Юли, 08:29

    Прав си 5 същия е ИВО КАМЕНОВ нагъл крадлив селянин

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Юли, 08:59

    Представи се в ефир в ролята на "Многострадалната Гиновева"!Наглост и Лицемерие,Срам за Красивият Ботевград!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Юли, 09:40

    Boooooookluuuuuuuuk

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Юли, 09:41

    A kakvo stava s tupia mu gnusen sin?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Юли, 10:28

    ОИК е взела решение с което ясно и точно е отразила фактите по така тиражирания случай, а имено кмета Георги Георгиев не е нарушил с нищо ЗСМСМА в продължение на 12 години. Преди 12 години и половина е прекратил членството си и дейността в това дружество. За което той е представил необходимите от негова страна документи още през 2003 год. преди да бъде избран за кмет. Това е и причината в продължение на 12 години никой да не му е търсил искане за прекратяване на пълномощията му като кмет.А това че някой не иска или не може да чете като трябва тези документи , не е причина някои неоснователно да отнема правомощията на кмета. ОИК в Ботевград съгласно нейните отговорности е прочела и анализирала тези документи и затова е взела това решение. Това решение не се харесва на определени подбудители на този казус особено в настоящите предизборни времена, когато кандидатите за кмет на Ботевград са много, а избирателите в същата ще изберат само един. Дали този един не е сегашният кмет и той не е угоден на някои хора със силни позиции в общественото пространство или на някои на които кмета Георгиев не е успял да угоди на капризи или незаконни искания и т.н.? Сигурно тези документи ще бъдат разглеждани в съответния съд ако се наложи и ще се чака ново решение същото като това на ОИК или друго.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete