Петък, 12 Юли 2024, 17:01

Кметът Ангел Джоргов предвожда акция за засаждане на дървета преди Цветница

28 Април, 11:26
(1) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 203 0


Преди настъпването на Цветница, кметът на града Ангел Джоргов, заедно със семейството си и екипа на инициативата B2Y, организираха специална акция за засаждане на дървета в близост до детските площадки на Спортното училище и около 35-тия блок.

Целта на инициативата е да се създаде сянка върху пейките и местата за отдих около новите детски площадки, създавайки по-приятни условия за почивка и игра за децата от местната общност.

Фиданките за засаждането бяха предоставени от Александър Кенанов, съгражданин и член на ръководството на B2Y, който активно подпомага инициативите за залесяване. Кенанов е известен с редовните си дарения за зелени площи и този път не изостави традицията.

Местните деца, които се включиха в акцията, се ангажираха да се грижат за новите дървета и да ги пазят от всякакви щети. Всяка от засадените фиданки беше отбелязана със специална табелка, символизираща ангажимента ни към околната среда.

Тази акция е още един пример за ангажираността на местната общност със защитата на околната среда и създаването на по-зелени и уютни пространства в града.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (126)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete