Сряда, 1 Май 2024, 02:34

Кметът и училищата разговарят за общинския басейн и насърчаване на плуването

21 Февруари, 12:16
(0) (1)
Самоков - Новини
Прочетена: 1701 0


На среща организирана от кмета инж. Джоргов, бе разгледано предложение за насърчаване на практикуването на плувен спорт сред учениците от община Самоков. Инициативата, предложена от общинския съветник Васил Зашкев, имаше за цел да намери оптимално решение за стимулиране на интереса към плуването сред младежите.

На срещата присъстваха също заместник-кметът Люба Кленова и общински съветници. Инж. Джоргов подчерта важността на инициативата, но посочи, че трябва да се има предвид натовареността на басейна и да се избират подходящи часове за провеждане на обучения.

Отбеляза се, че някои училища вече имат подобни практики, включени в програмата "Занимания по интереси". За по-големите училища ще се разгледа възможността за предоставяне на ваучери за учениците. Директорът на спортното училище повдигна въпроса за ползването на басейна от спортните клубове, които също изразиха интерес.

Следващата седмица ще се проведе нова среща, на която директорите ще предложат най-удачните варианти за ползване на басейна и обучения по плуване.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (194)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete