Сряда, 1 Май 2024, 11:52

Кметът Иван Гавалюгов, общинските съветници и кметове на кметства се заклеха (обновена)

12 Ноември 2015, 10:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 12148 88


Първото редовно заседание на Общински съвет Ботевград  за мандат 2015-2019 бе открито тържествено с благословията на Ловчанския митрополит Гавриил и Архийерейския наместник Отец Борис днес от 10.00ч в малкия салон на Народно читалище „Хр.Ботев”. Те отслужиха Молебен за здраве и успехи на новия местен парламент. На тържествената церемония присъства Областният управител Росица Иванова и депутатът от 40-то Народно събрание и бивш областен управител Олимпи Кътев.

"Искам да ви пожелая за този прекрасен град през следващите 4 години да направите всичко по силите ви. Хората тук са православни, вярващи християни и действително имат нужда от мъдро управление, за да могат младите хора да останат тук. На вас , които сте избрани не ви е предлагано рушвет, но ако се стигне до там, се изисква от Вас морална и нравствена сила. Постарайте се градът материално и духовно да се въздига. Пожелавам ви да устоите на всички изпитания и изкушения,  и да останете честни, неподкупни, а ние колкото се можем ще се стараем да ви подкрепяме”, каза Ловчанският митрополит. Двамата духовници дариха на новия кмет икона на закрилника на българския народ - Свети Иван Рилски.

След като прозвуча химна на Република България, Областният управител откри тържествената церемония.
 
„За мен е чест и привилегия да открия първата тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет на община Ботевград”’. Това каза Росица Иванова към общинските съветници.  „На 25 октомври и на 1 ноември вие получихте най-високия кредит на доверие от вашите избиратели. Останете верни на себе си и работете само и единствено за благоденствието на жителите на община Ботевград. Работете така, че след 4 години  с високо вдигнати глави и с открити очи да можете отново да се срещнете с вашите избиратели да прочетете в техните очи благодарност за поетите и изпълнени обещания, както и за постигнатите от вас успехите в името на гражданите.”, каза Иванова. Тя  пожела неизчерпаема енергия на всички за превръщане на Ботевград в още по-красиво и благоустроено място, предпочитано за отдих, за работа, за живеене, за да придобива общината още по-европейски облик.
 
Първата редовна сесия на Общински съвет Ботевград се свиква на основание чл. 23, ал.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и съгласно Заповед №428 от 5 ноември 2015г на областния управител Росица Иванова. С решение на Общинската избирателна комисия № 221 от 2 ноември 2015г е обявила за избран кмет на община Ботевград Иван Александров Гавалюгов, обяви Росица Иванова.
 
 
Съгласно чл.23, ал.2 и чл. 32, ал.1 от ЗМСМА клетва положиха кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов,  новоизбраните общински съветници и кметове на кметства.
 
Пръв клетва положи новоизбраният кмет Иван Гавалюгов, повтаряйки клетвените думи след г-жа Росица Иванова. Тя постави кметската огърлица на врата му, след което градоначалникът подписа клетвения лист. Областният управител му поднесе още като подарък символичен ключ на Ботевград. „С този ключ, символ на Ботевград, заключвайте всички проблеми в общината, докато ги решавате мъдро и с лекота, но отключвайте всички постигнати успехи и спечелени проекти през мандата Ви. Пазете го отговорно”, пожела Иванова на кмета на Ботевград.
 
С решение № 196 от 27 октомври 2015 г на Общинската избирателна комисия в Ботевград  и № 125 от 3 ноември 2015 г в  новия Общински съвет в Ботевград са избрани 29 общински съветници. След като те се заклеха последва полагане клетва от кметовете на кметства - Марин Бончовски (Врачеш), Даниел Дилов (Литаково), Методи Драганов (Скравена), Веселин Драганов (Трудовец), Георги Мишев (Новачене), Ангелина Григорова (Гурково) и Цветослав Борисов (Радотина). Те са обявени за кметове с решения на Общинската избирателна комисия № 194 , № 195 от 27 октомври 2015  г  и решения № 217, №218, № 219, № 220, № 221 от 2 ноември 2015 г.

След тържествената церемония Росица Иванова пожела на кмета Иван Гавалюгов, кметовете на кметства и общинските съветници да работят рамо до рамо в синхронизиран екип,  в името само на една единствена партия и тази партия да се казва Община Ботевград. Тя пожела още много спечелени проекти и привлечени средства в общината в името на подобряване стандарта на живот на хората.

Кметът Иван Гавалюгов заяви, че ще бъде кмет на всички граждани и ще работи за открито, честно и почтено управление. Новоизбраният градоначалник получи цветя и поздравления от свои колеги – Цеца Христова, д-р Веселка Златева, Росица Милчева, адв. Мария Колева, председател на ОИК-Ботевград и други.

Първото заседание на ОбС започна с почетното председателство на доайена -общински съветник Иван Иванов от БСП.


Източник: balkanec.bg

Коментари (88)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 10:47

    Е, честито. Дано да е за доброто на всички! И най-вече да оправдаете доверието на младите и образованите.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 10:59

    ГуША ДА НО НЕПРАВИ

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 11:03

    УСПЕХ !

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: гост 12 Ноември, 11:09

    няма начин когато други диктуват реда

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: гост 12 Ноември, 11:15

    пак тази адв.Мария Колева-доприпкала е чак от София за церемонията...........нали после трябва да има за какво да говори в предаването си по СКАТ

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 11:58

    sa da vidim trudov4anskiq kmet dali shte go murzi kakto do sega. TVA E NAI-MURZELIVIQ 4OVEK NA SVETA!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 11:58

    Искрено се радвах на адв. Мария Колева, не можеше да скрие задоволството си. Също като мен.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: сасд 12 Ноември, 11:58

    кои са зам.кметове в Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 12:03

    Всичко бе наред, но няма ли кой да каже на новоизбрания кмет, че е редно да си махне етикета от левия ръкав на сакото.
    Все пак вече е кмет и не му отива да прави подобни "дребни" пропуски.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 12:15

    А вие защо не му казахте, а го споделяте на всеослушание? Аман от "доброжелатели".

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (196)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete