Неделя, 19 Май 2024, 05:05

Коледен благотворителен концерт на ОУ "Л. Каравелов" Трудовец събра над хиляда лева за 8-годишния Денислав

16 Декември 2014, 15:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4169 15


1 075 лв. събраха ученици, учители и родители от ОУ ”Любен Каравелов” днес в помощ на второкласника Денислав Калинов по време на Коледно-новогодишния концерт, който се състоя в празничната зала на ресторант „Кредо” Трудовец.  Момчето страда от левкемия. Средствата бяха събрани само два часа от изложбата-базар на кулинарни изделия и ръчно изработени коледни предмети, както и от дарение на стойност 100 лв. от  ПМГ ”Акад. проф .д-р Асен Златаров” и 30 лв. от 4-ти „а” клас на ОУ ”В. Левски” Правец.
Гости на празничното събитие бяха Кристине Младенов и Ян Щибиц от посолството на Федерална република Германия в България, кметът на Трудовец Веселин Драганов, учители от училището във Видраре и много родители.
 
„Когато си беден, когато си слаб, и съдбата ти удря шамари, недей се отчайва, недей се навежда, не си позволявай да губиш надежда, защото макар да е жилаво злото, човек все пак побеждава с доброто”. С тези думи директорката Мая Пенчева откри тържествено коледния благотворителен концерт  „Коледна приказка на доброто”. Той се провежда по инициатива на учители и ученици от учебното заведение. Празникът съвпадна с рождения ден на Дени, което е знак, че няма нищо случайно, когато много хора искат да помогнат в името на спасението на един детски живот. „Нека му подарим малко радост и бъдем съпричастни към неговата болка, да направим опит да я обезличим”, каза Мая Пенчева. Тя благодари на всички ученици и родители, които застанаха плътно зад нейната кауза и работиха неуморно дни наред за успешното реализиране на благотворителната инициатива.

Музикално-поетичната програма започна с молитва и няколко песни на ученици от ОУ ”В. Левски” Правец, след което Тони и Йоана от ОУ ”Л. Каравелов” продължиха с песента „Коледа вече дойде”. Габриела в ролята на малката кибритопродавачка запали огънчето на надеждата. Учениците показаха как се е празнувала Коледа от техните баби и дядовци. Празникът не мина и без малките джуджета първокласници и Снежанка. Програмата завърши с песента” Много ли струва това да протегнем на някой ръка”.
Накрая думата отново взе директорът Мая Пенчева, която съобщи, че от благотворителния базар-изложба са събрани 945 лв.
„Вярвам в милосърдието на хората и нека добротата не си отива от нашите сърца. Всеки от нас има мечта и молитва, която узрява. И докато ги има тези неща живота продължава. И всеки живот от Бога дарен, неповторим остава”, каза Пенчева преди да връчи официално кутията със събраните средства на бащата на Денислав. Той изказа искрена благодарност към всички дарители и заяви, че по-голямо щастие от това на децата няма.

Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:10

    bravo, neka ima pove4e dobri dela

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:44

    Прекрасна инициатива, поздравления за директорката и учителите от това училище! Децата се представиха отлично, сувенирите и кулинарните изкушения бяха великолепни!!! Браво деца, браво учители, браво родители!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:47

    Мая е един много инициативен и деен човек - не се учудвам, че освен посветен на Коледа, концерта е и в името на благотворителна кауза. Дерзай, Майче! Дано увлечеш след себе си повече хора, които търсят и намират начини да помагат на другите!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:48

    Мая Пенчева е много готина директорка:)

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:54

    По коледа стават чудеса - дано повече чудеса се случват и в това училище и да настъпи мир и разбирателство в колектива!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Декември, 17:04

    браво трудовчени - дечицата ви бяха прекрасни!!! Подкрепяйте и занапред учителите и ръководството на прекрасното ви училище :D

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Росица Иванова 16 Декември, 17:16

    Браво на дечицата и ръководителите им.Дано се светнат и ботевградчани и последват примера им,а не само да лаят против всяка инициатива каквато и да е.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 16 Декември, 19:36

    Браво на Мая,успех и все напред

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 16 Декември, 20:00

    Най-напред браво на децата, после на учителките им, които ги подготвиха, браво и на Мая Пенчева за инициативата, за организацията и за ентусиазма, който тя запали у всички :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete