Събота, 27 Април 2024, 23:57

Коледният концерт в Трудовец събра малки и големи

21 Декември 2023, 11:16
обновена на 22 Дек 2023
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1797 14


Салонът на НЧ "Никола В. Ракитин- 1890" - село Трудовец се изпълни с малки и големи жители на селото, дошли да се насладят на традиционния Коледен концерт. И тази година организаторите бяха подготвили пъстра плетеница от песни, танци и пресъздаване на български обичаи, които вълнуваха зрителите в залата и им донесоха много усмивки и добро настроение.

Концертът беше открит от кметът на селото - Еленко Иванов с думите:
"В навечерието на най-хубавия и красив християнски празник, Рождество Христово, сме заедно тук, в читалището на Трудовец, в очакване да преживеем вълнуващи мигове с участниците в празничната програма.
Изтичат последните дни на 2023г.. Настъпва време за равносметка. Изминалата година беше наситена с работа. Постигнахме не малко за Трудовец, но ни чакат още много предизвикателства и работа. Вярвам, че с вяра, разбиране и упоритост, ще успеем.

Скъпи приятели,
Нека в тази тържествена вечер си пожелаем Коледа да ни зареди с много надежда, вяра и сила, за да сбъднем нашите цели и мечти.
Да бъдем здрави, да се уважаваме, да се ценим и да си помагаме в името на нашето благоденствие.
Пожелавам всички да изпратим 2023г. с усмивка, а новата 2024г. да посрещнем с надежда, че ще е по-добра и по-успешна.
Весела Коледа и Щастлива Нова Година!"

В празничната програма участие взеха децата от ДГ "Здравец", малките акробатки на Клуб по спортна акробатика Ботевград с ръководител Добринка Николова, ученици от ОУ "Любен Каравелов" и самодейците от НЧ "Никола В. Ракитин-1890" с.Трудовец.  Всички те се представиха блестящо и бяха възнаградени с бурните аплодисменти на публиката.

Както всяка година, концертът завърши с коледна томбола, на която бяха раздадени много награди, осигурени от местни фирми. Читалищното настоятелство благодари на спонсорите, които тази година бяха още повече: Кмeтство Трудовец, БК ”Горна Баня”,  ЗК „Трудовец”, „Каменов 87” ЕООД - Камен Каменов, Илия Маринов, ЗK „Левинс”- Цветан Цолов, „Васкони 07 БГ”- Васил Христов, „Григоров Мехатроникс” ЕООД,  Агроаптека „Девагро”- Маринела Дамянова, Сладкопекарна „Анико”, Супермаркет - Таня Тодорова, "Ми-07”- Искрен Димитров, д-р Павел Павлов - селскостопанска аптека и ветеринарен кабинет, ЗП „Булмар-21”-Тони Тодоров”, Пекарна „Кико”, Цветан Близнашки, ЕТ „Светла Връбчева” ЕООД, „Адоре Мебел”, „Форест ГП” - Георги Пенчев, „Супермаркет Атина”, ЕТ ”Гала” - Ирена Георгиева, „Пейп Трейд” - Емил Раков,  д-р Илин Черняшки, „Чиков инженеринг”- Васил Чиков, „Сафф Бюти”- Десислава Чикова, „Иван Пеев” ЕООД, ЕТ „Тихомир Райчинов”, Магазин „Гастроном“, ЕТ „Валентина Стаменова” , Иван Миков, ЕТ „Цеца Цолова”, Комплекс „Кредо”,  „Плам Транс-63”, „Павлова Транс БГ”, "Дилин 75" -  Васил Иванов, Мини маркет „Детелина“, ЕТ ”Пери” - Пръвка Стоянова, Хранителен Магазин „Фурната“, „Атлантис Нет“ и други.

От ръководството на читалището съобщиха, че събраната сума от билетите за томболата е в размер на 4160 лв. Както миналата година, така и сега тези средства ще бъдат използвани за закупуване на народни носии.

На излизане от залата, всички имаха възможност да опитат греяно вино, билков чай и топла баница под звуците на хубава народна музика. За тях се бяха погрижили от Кметство Трудовец.

Кметът използва възможността да покани всички жители и гости на селото  в 00:15 часа на 01.01.2024г. на площада пред кметството за традиционното новогодишно хоро, придружено от празнична заря, червено вино и домашни вкусотии.



Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (5) (3)
    1. добавен от: Анонимен 21 Декември, 12:36

    Неможахте ли поне да ги дадете пари за доктор Шаламанов...на базара почти нищо не се събра!

  • Отговори (2) (2)
    2. добавен от: Анонимен 21 Декември, 15:57

    15 хиляди лева за носии отпуснати от общински съвет миналата година!
    Ангелкова - 5 хиляди лева пакнза носии!

    Сега 300-400 билета по 5лв. Пак за носии!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 22 Декември, 13:34

      Да има за екскурзии

    • (3) (0)
      2. добавен от: Член от танцьорите (може и името да си напиша ако искате) 22 Декември, 19:20

      Ма айде бе нали сте много отворени всичките айде поне да не се пишете анонимно ми се покажете бе мишки.Преди да говориш първо влез и прочети колко струва една носия,че явно не знаеш.Като сметнеш,че има малка група,подрастващи,големи и хора.А относно за екскурзиите да ти кажа че всеки си плаща колкото си е.Като не ви изнася следващата година не си купувайте.

  • Отговори (12) (1)
    3. добавен от: Анонимен 21 Декември, 16:08

    А тези деца, които играха и изнесоха на плещите си концерта, не заслужават ли носии? Нали това са децата на Трудовец?! Най-лесно се критикува отстрани и то от хора, които не са отделили и минута от свободното си време, за да зарадват другите! А който реши, може да направи и лично дарение за различните каузи!

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: Анонимен 21 Декември, 22:02

    Колко сме лоши и не виждаме красивото!До 1 и 2защо не направите нещо по въпросите ,който ви вълнуват?Каквото могат правят в читалището и училището.
    Имат много благородни каузи.Всеки може да прояви самоинициатива да помогне там където е нужно . Всички ще се включим.Действайте!Поздравлания за организаторите на прекрасния концерти и на сладките дечица!Весели празници и нека бъдем по- добри!

    • (5) (2)
      1. добавен от: Анонимен 21 Декември, 22:12

      Да, читалишето отваря веднъж в годината. Еленк ще се заеме с ново ръководство и съм сигурна съм! Трудовец заслужава дейно читалищет както е и кмета на селото!

  • Отговори (4) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Декември, 08:46

    Май Еленко трябва да се заеме да раздава букварчета за такива дейни като теб 1.

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Декември, 11:18

    Както винаги вечно недоволни.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Декември, 15:40

    Новите носии са купени за по-големите деца.Сега се събират пари и за по-малките и най-малките.

  • Отговори (2) (1)
    8. добавен от: Анонимен 22 Декември, 15:42

    Вечно недоволните са тези които нищо не правят.Добре критикуват, но защо не се похвалят ,те какво направиха за читалището .

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Декември, 15:44

    Прекрасен концерт!Шапка свалям на организатори, участници, спонсори и помощници!

  • Отговори (3) (1)
    10. добавен от: Анонимен 22 Декември, 16:51

    До 4/1 ЧИТАЛИЩЕТО Е ОТВОРЕНО ВСЕКИ ДЕН ОТ 8ч. до края на репетициите и тържествата ,така че заповядай ако имаш свободно време ,но първо питай къде се намира ,че сигурно не знаеш входа от коя страна е .Да уточня че не съм работник в читалището но имам наблюдения отстрани и никой няма право да плюе без да е запознат с дейността на читалището. Препоръчвам ти да се представиш пред КМЕТА и вярвам ,че той ще ти помогне да станеш член в ръководството и вярвам ще" свършиш" много работа.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete