Неделя, 5 Май 2024, 21:10

Компенсациите за цените на битовия газ - в януарските сметки (ВИДЕО)

29 Януари 2022, 18:40
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4350 20




В януарските сметки за газ ще бъдат отразени компенсациите за битовия сектор за месеците декември и януари.
За месец декември компенсацията ще бъде в размер на 26 лв. и 77 ст., а за месец януари - 42 лв. и 31 ст. за мегаватчас.
Това обяви в интервю за "Балканец" директорът на "Балкангаз - 2000" АД Ботевград - Михаил Димитров.
За клиентите на Дружеството - във фактурата за месец декември, крайната стойност, компенсацията ще е в размер на 17,8%, а за месец януари - 22,5% от крайната стойност.
До момента няма подадени заявления за разсрочено плащане на задълженията, обяви г-н Димитров.
На въпрос на "Балканец" къде се позиционира в ценово отношение "Балкангаз - 2000", спрямо другите газови дружества от общините в Софийска област, директорът отговори, че ръководеното от него Дружество е на 3-то място.
Най-ниски са цените на газта в Елин Пелин, на второ място е Правец и на трето - Ботевград, като разликата в цените е минимална.
Най-скъпо плащат за услугата потребителите в Божурище.
За миналата година към "Балкангаз - 2000" са присъединени над 300 абонати, като 2/3 от тях са включени през втората половина на месец август.
Към момента са подадени 40 заявления за присъединяване.
Още по темата, както и какви са инвестиционните планове на Дружеството за 2022 г., може да видите във видеоинтервюто на "Балканец" с директора на "Балкангаз - 2000" АД:




Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (2)
    2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 03:33

    :D :D :D

  • Отговори (3) (2)
    3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 16:04

    М.Димитров е шеф на газовото д-во Балкангаз 2000 и като такъв след смяната на директорския борд, включително на изп.директор Н.Павлов, би следвало и той да бъде по-разговорлив и да обясни как се "постигна" 400% надценка при 200% от други газоразпределителни дружества и могло ли е тази надценка да бъде 2 пъти по-ниска. Дружеството е общинско, но кметът, председателят на ОбС замълчаха. Мълчи и счетоводството на община Бд. Намалението 17,8% е направо срамно при 400 % надценка. Общинската управа е възприело метода нагло, с пренебрежение да не отговаря на въпроси на жителите на общната, които не й отърват. Същата политика води и botevgrad.com. Георги Г. започна да използва този начин на "общуване" през 3-ия си мандат. мИР възприе тази методика още от средата на 2-ия си мандат... Мисля, че добре разбират какъв ще бъде за тях резултатът от това разноглсие

    • (2) (1)
      1. добавен от: М. Димитров 31 Януари, 17:14

      Няма такива надценки и такива разлики с останалите дружества, за каквито твърдите.
      Излезте от анонимност и да решим спора в съда.

  • Отговори (4) (4)
    4. добавен от: Анонимен 30 Януари, 16:27

    И , в това общинско дружество е една мафия , като навсякъде .

    • (3) (0)
      1. добавен от: М. Димитров 31 Януари, 17:24

      Доказателства?
      В съда?

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Анонимен 30 Януари, 21:59

    към т.4: лъжат като шефа на Булгаргаз и управляващите ботевградската община: на въпроса ще има ли разсрочено плащана на декемврийската сметка отговорът и на директора, и на счетоводството на Балкангаз 2000 беше, че няма да има. Оказа се, че ще има, но управителят поради неизплатеноте от доста хора суми е принуден да разсрочи сметките на неплатилите абонати. За тая цел задържа сметките на изрядните платци , има и доста голяма печалба от предишни изплащания и оперира с тях. Това с липсата на време за оправяне сметките е по-скоро лъжа, защото наличните в счетоводството компютри за 1 ден, по-точно денонощие, ще "изплюят" всички необходими сметки. Това веднаж е проигравано миналата година и е запазено в паметта на компютрите. Мишо, не лъжи! Това ти е третият път! А кметът, председателят на ОС и шефът на директорския борд на Балкан 2000 да не се крият като мишки! Те са били в течение на цялата тази сага! Директорският борд на Булгаргаз вече си замина. Те се правеха на хитреци! Вие също!

    • (2) (0)
      1. добавен от: М. Димитров 31 Януари, 17:23

      Първо, много бодряшки твърдите и коментирате неща, които очевидно не са Ви ясни. Заповядайте, ще Ви бъдат разяснени.
      Второ, политиците у нас отдавна свикнаха да се оправдават за своите неблагополучия с "лошите монополисти" и да ги сочат с пръст като виновници за много беди. А дали това е наистина така? Дали причините не са в сивата икономика, с която не могат (или не желаят?) да се преборят?
      Трето, излезте анонимност и докажете в съда всички лъжи, за които ме обвинявате.

  • Отговори (3) (2)
    6. добавен от: Анонимен 30 Януари, 22:10

    Към к.5: Задържана е сумата на намалението на сметките за месец декември м.г. от порядъка на 17,8%. Тя можеше да бъде изплатена в началото на януари т.г. Мишо, не ви ли е срам да определяте 400% надценка от Булгаргаз и Овергаз при 200% от останалите газоразпределителни дружества? Трябваше заедно с членовете на ДБ на Булгаргаз да ви отстранят и вас!

    • (2) (0)
      1. добавен от: М. Димитров 31 Януари, 17:42

      Нищо не е задържано, нищо не беше известно преди Решението на Министерски съвет, нищо не можеше да бъде направено преди него и нищо не може да бъде направено различно от това Решение.
      Няма такива надценки, за каквито твърдите. Но при желание - заповядайте и Вие да го докажете в съда.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 31 Януари, 12:10

    Не е по темата,но сутрин в 7,30 ч.уличното осветление все още работи,а вече е светло.Денят осезаемо нарастна,от общината да се задействат,какво чакат?Тоя ток,изхарчен безпричинно,ще го платим всички.Ако бяха техни лични средства,така ли щяха да чакат?

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 31 Януари, 13:55

      Дали обаче някой ще попита за това. Другите общини пестят, тук се разхищава. Малко са ни хрантутягите, та и това. Не се мисли за доброто на хората.

  • Отговори (2) (1)
    8. добавен от: М. Димитров 31 Януари, 12:45

    Така наречената в коментарите надценка, която остава в БАЛКАНГАЗ не се определя от дружеството, а с решение на КЕВР и практически не се променя за срок от пет години. Вижда се във всяка месечна фактура - последните два реда на колона "Цена за мегаватчас" - "Разпределение на природен газ" и "Снабдяване с природен газ". Който провери, ще разбере, че твърденията за увеличение са неверни.
    Решението за компенсация на сметките е на Правителството
    БАЛКАНГАЗ няма отношение нито по въпроса кога, нито по въпроса колко да са компенсациите. Правителството разпореди за клиентите те да бъдат реализирани с фактурите за януари за сметка на дружествата-доставчик. След това, вероятно до края на февруари, то ще преведе компенсациите по техните сметки, за да не пострадат плащанията към БУЛГАРГАЗ.

  • Отговори (1) (2)
    9. добавен от: Анонимен 31 Януари, 14:21

    Стига глупости бе!!!!! Какво значи достъп до мреже високо налягане, достъп до мрежа ниско налягане, невъзвръщаеми и т.н. - все едно четем бележка за извънземни. Искам в бележката ми да пише ....... мегаватчаса по толкова и толкова = на .........лева. Ето това искам, а не шикалкавене. Още повече, че достъпа до мрежите е платен при включване и не ме включвате в мрежата всеки ден.

    • (2) (0)
      1. добавен от: М. Димитров 31 Януари, 17:10

      Показването на петте компонента на цената е изискване по закон. Ако се сумират, получава се цената, която е обявена на страницата на БАЛКАНГАЗ.
      Прави се с цел прозрачност и яснота какви са цените на отделните услуги. Важно е, ако някой иска да мине на свободен пазар - тогава той получава природния газ по цена каквато си е договорил с доставчика, а четирите компонента на мрежовите услуги остават такива, каквито са.

  • Отговори (0) (2)
    10. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 10:00

    Михаиле, като стара и доста изтъркана номенклатура от онова време, спри да чатиш и да се обясняваш с читателите - макар и анонимни. Не само в Булгаргаз, но и във вашето общинско дружество трябва да настъпят промени и да дойде друг компетентен човек за ръководител!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (216)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete