Събота, 26 Октомври 2024, 02:46

Кредит без поръчител: предимства, ограничения и рискове

30 Септември, 15:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1257


Всяка банка иска някакви гаранции, преди да отпусне кредит. Проверяват се вашите доходи, кредитна история, а не рядко се изискват и поръчители и лица за контакт. За разлика от банките, компаниите за онлайн заеми поемат по-големи рискове и предлагат кредит без поръчител.


Какви са предимствата на онлайн кредитите без поръчител?               

Нека изясним първо каква е ролята на поръчителя на един кредит. Когато банката ви отпусне кредит, в някои ситуации тя се нуждае от повече гаранции, че ще върнете взетия заем.

Поръчителят е избрано от вас лице, което отговаря материално за взетите от вас средства. Това означава, че ако вие не платите вноската си, той ще бъде отговорен за плащанията. Затова и често банките проучват кредитната история и на поръчителите. Предвид трудните времена, в които живеем, става все по-трудно да се намерят поръчители, дори сред най-близките хора.

За разлика от банките, компаниите за онлайн заеми, могат да си позволяват да предлагат финансов продукт като кредит без поръчител. Те компенсират това с по-високите лихвени проценти, по-малките кредити и по-кратките срокове на погасяване.

Предимствата на кредитите без поръчител са безспорни: не губите време в търсене на поръчители и най-вече не ангажирате близки хора с тази неприятна задача. Дискретността е сред водещите предимства на този вид кредитни продукти.

Съществено предимство е и това че не рискувате да навредите на трети лица, в случая на поръчителя на кредита си. Той поема отговорност, която може да му донесе неприятни последици. Ако самият той реши да тегли кредит, ролята му на поръчител за вашия заем може да стане пречка.

Освен това, можете да кандидатствате за кредит и да го получите само в рамките на един работен ден. Не ангажирате други хора, не се налага да комуникирате с никого, освен с конкретния кредитор. Разполагате с нужната сума почти веднага и я получавате по-най удобния за вас начин.

Има ли все пак някакви ограничения при отпускане на кредит без поръчител?

Първо нека уточним, че всяка финансова компания може да има собствени изисквания или ограничения при отпускане на кредит без поръчител. Важно е научите възможно най-много за условията за кредит, за лихвените проценти и сроковете за връщане на заема. Обикновено на сайта на всеки авторитетен кредитор, има достатъчно информация, за да сте подготвени за всяка ситуация.

В повечето случаи финансовите компании за онлайн заеми нямат допълнително изисквания за кредитите без поръчител. Целта е без много формалности да получите парите, от които се нуждаете. В крайна сметка времето е пари и за вас, и за тях, нали така?

Има ли рискове при получаване на кредит без поръчител?

Ако имате реалистични очаквания за бъдещите си доходи и планирате мъдро своя бюджет, не взимате прекалено големи за възможностите си суми, можете да бъдете спокойни. Вашето единствено задължение е да плащате вноските си навреме и да бъдете коректни.

Осъзнаването, че кредитът без поръчител не е подарък, а заем, който трябва да се върне, ще ви помогне да избегнете всякакви рискове. Важно е също така да не взимате няколко кредита едновременно. Спираловидният дълг може да се окаже сериозен проблем, с който трудно ще се справите. 



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete