Събота, 18 Май 2024, 17:51

Литекс претърпя загуба от Атромитос в Правец

25 Юли 2012, 22:10
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3387 0


Днес, в 18:30 часа, на наскоро обновеният стадион в град Правец се изигра контрола между Литекс и елитния гръцки тим Атромитос.
 
Пред около стотина зрители точно в 18:30 часа започна контролата между двата елитни отбора. Екс шампионът на България - Литекс се изправи срещу далеч по-класният тим на Атромитос, който в последния сезон успя да завърши на четвърто място в Гръцката Суперлига, с което си гарантира участие в квалификациите за Лига Европа.
Мачът не започна по най-добрият начин за българския отбор. Още в петата минута, след грешка в защитата на ловчанлий, аржентинският полузащитник на гръцкия отбор успя да отбележи впечатляващ гол от около 20 метра. Останалата част от първото полувреме протече изцяло под диктовката на Атромитос, които създаваха опасност след опасност пред вратата на стража на Литекс. Логично на фона на пресата, която оказваха ’’елините’’ в края на първото полувреме се стигна до втори гол във вратата на ловешкия тим. След разбъркване пред вратата последва слаб изстрел, който не беше отразен по-най добрия начин от Евгени Александров и притичалият Карагунис успя да отбележи. Двата отбора се разделиха при резултат от 2:0 през първата част.
 
На полувремето и двата отбора смениха голяма част от футболистите си, което не повлия особено на играта. Атромитос беше отборът, който продължаваше да създава по-интересните моменти в срещата, но така и не успя да достигне до трети гол и да направи победата си класическа. Вместо това, в края на срещата, след добър пробив в противниковото наказателно поле, Момчил Цветанов беше повален и реферът отсъди дуспа в полза на Литекс. Потърпевшият я превърна в гол и по този начин направи загубата на отбора си по-почетна.
 
Това беше седма проверка за ловчанлий и втора тяхна загуба. Следващата контрола на Литекс ще се състои на 28 юли в Ловеч срещу кипърския Апоел Лимасол. На 4 август, срещу Спартак Плевен ще бъде и официалното представяне на отбора за новия сезон в българското първенство.

Източник: Николай Недялков

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (248)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete