Понеделник, 29 Април 2024, 01:55

Ловчанският митрополит Гавриил е огорчен от решението на ОбС Ботевград

5 Април 2016, 08:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2947 52


На 31 март Общинският съвет реши на Разпети петък общината да издава разрешителни за търговия с керамични и дървения изделия на площада. В тази връзка Ловчанският митрополит е изпратил официално писмо до кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и до председателя на Общинския съвет.

Публикуваме съдържанието на писмото:
 
С огорчение и голямо разочарование приехме новината за Решението на общинския съвет от 31.03.2016 г. да се разреши отново на Разпети петък да има сергии. Дълги години ние се борихме да се прекрати тази порочна практика и се надявахме, че със смяната на общинското ръководство нещата ще се променят. Новоизбраният кмет на община Ботевград г-н Иван Гавалюгов ни подкрепи.
Когато той изпълни своето обещание съборът на града да се провежда на празника на празниците - Възкресение Христово и всички християни от община Ботевград се зарадваха, намериха се пак противници на доброто намерение, които искат да се продължи на Разпети петък (най-скръбният ден в годината) да има сергии и да се вършат неподобаващи неща.
Нито грънците, нито каквито и да били други предмети не могат да ни донесат здраве или пък щастие. Само Бог е Този, Който ни дарява здравето и само в Него можем да намерим мир на душите. Всичко друго е суете на суетите - още повече на този свещено-скръбен ден.

Затова, уважаеми господа членове на Общинския съвет на община Ботевград, призоваваме ви да преразгледате своето решение и дано Бог Ви умъдри да го промените, защотото и вие сте християни, вие също сте част от Христовата Църква.
За съжаление г-н Георги Георгиев, който построи новия храм в Ботевград, води това антицърковно, нехристиянско шествие, да продължи порочната традиция на Разпети петък да има пазар, скари, хорá и прочее.

Надяваме се разумът и чувството на християнския морал да надделеят в Общинския съвет на община Ботевград, за да има Божие благословение върху този древен православен град.                      
 
 
                  С Божие благословение:
 
               + Ловчански Митрополит
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (52)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Април, 08:40

    Парите явно са на 1 място обаче!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Април, 08:42

    Интереса клати феса ...
    И бойко Борисов го е страх от попския гняв ...
    Размислете има време ...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Април, 08:48

    Абе попа какво се жалва??? Не може църквата да ни налага правила!!! Който си е вярващ-да не яде и пие на Пазпети петък...какво толкова?Аз съм на 45 г. и от както се помня има пазар на Разпети петък,не може един поп да променя традицийте..аре...бегай

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Април, 08:53

    Видя се,че кметчето,никой не го слуша :P :P Първо искаше да спре Разпети петък-нестана,искаше ВИК-то да мине към София-и това нестана...хаххаххаххаххахах :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Април, 09:01

    4 върви при Г.Г и му целувай задните части - явно това си правил до сега и всяко нещо което направи "кметчето"" както ти се изразяваш те дразни

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Април, 09:03

    България е светска държавата и църквата е отделена от държавата. Не може да се меси и да налага, а свещениците трябва да приобщават миряните с такт, с пример и МОРАЛ. И нека всеки си носи сам греха като избира какво да яде и как да прекарва църковните и светските чествания.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Април, 09:11

    Този вечно почерпен владика да млъкне вече. Всеки е чувал какви ги твори в Чекотанския манастир /ядене, пиене, разврат и разкол/ . Седнал да дава акъл. Който иска да пости и тъгува на Разпети петък, който му се ядат кебабчета да го прави. Насила нищо не става.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 5 Април, 09:19

    Когато не знаеш, какво става, не бива да пускаш фитили, №7. В Чекотинският манастир беше Дядо Генадий.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 5 Април, 09:24

    №6 каза каквото трябва.Повече коментари са излишни.

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete