Събота, 18 Май 2024, 08:24

Ловните дружинки в Трудовец проведоха Общо събрание преди откриване на ловния сезон

8 Август 2012, 20:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4902 5


Общо събрание на трите ловни дружинки в с.Трудовец събра тази вечер пред читалище „Никола Ракитин” около 35 човека. Председателят Георги Ватев припомни на всички накратко правилата за безопасен лов във връзка с предстоящото откриване на ловния сезон за пернат дивеч идната събота. „За сега произшествия в трудовчанската дружина няма и се надявам така да бъде и занапред”. С тези думи председателят откри събранието. На него присъства ръководството на Управителния съвет на ловната организация в Трудовец - Тихомир Николов, Пламен Пенчев, Стоян Иванов, Васил Петков и Драгомир Петков. Георги Ватев обърна сериозно внимание относно спазването на ловната етика, носенето на ловното оръжие и отличителните знаци – ленти, шапки и елеци. Ватев предупреди за недопускане употреба на алкохол преди приключване на ловуването. Той напомни на ловците, които са пушачи да бъдат внимателни в предвид на това, че района е пожароопасен. Георги Ватев обърна внимание и на това, че Държавно горско стопанство ще осъществява непрекъснат контрол относно ловуването, което  може да става само с индивидуални разрешения за пернат дивеч. Цената на разрешителните за лов са без изменение от миналата година и тя е в размер на 6 лева за един календарен месец. Ватев съобщи и установените дневни норми за отстрел на определен брой пернат дивеч, съгласно Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча. Съгласно него е разрешен лова на пъдпъдъци -до 15 бр. на лов и гълъби до 10 бр. По време на събранието бе обърнато внимание и на това, че има ловци, които не са си платили членския внос. На тях няма да им се издава разрешително за ловуване, каза още Георги Ватев. Поставен бе и друг  въпрос за това, че има членуващи в ловните дружинки на Трудовец, които не участват активно в техния живот като поддържане на хранилките за дивеча и други организационни въпроси. Дадено бе и предложение да  влезне  в сила решение, всяка група да може да налага наказание на свой член и това да може да става автоматично решение на Общото събрание.
Председателя отговори, че тези въпроси трябва да се решават на място вътре между ловците на отделните дружинки, като не се издава разрешително за ловуване при системно отсъствие от живота на съответната дружинка. Oтносно персоналните наказания, Ватев обясни, че трябва да се търсят основателни доводи за сериозни нарушения на ловната етика.
Официалното откриване на ловния сезон за пернат дивеч ще се осъществи на три отделни местности, според месторазположението на ловните дружинки с празнично веселие и курбан чорба по обед на 11-ти август, каза г-н Втев. Това са местностите „Лековната вода”, „Поп Нако” и при Пешовската вила в Трудовец.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: дедо поп 9 Август, 12:24

    ВЕГЕТАРИАНЕЦ Е СТАРА ИНДИАНСКА ДУМА ЗА НЕКАДЪРЕН ЛОВЕЦ !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Август, 12:35

    Интересно, дедо попе :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Август, 12:37

    Добри ловджии, но няма ли помещение за тях. В Трудовец има толкова пустеещи помещения. Не е удобно за такива неща да си говорят на улицата.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Август, 12:59

    сезонът го позволява, защо да се завират в задушни помещения

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 15:07

    haha LAKEISKATA vila v selo trudovec

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete