Събота, 4 Май 2024, 18:32

Ловци на протест срещу заповед на земеделския министър

27 Ноември 2015, 23:35
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2654 22


Ловци от община Своге излязоха на протест срещу заповед на министъра на земеделието и храните, с която се отнемат ловните им полета и се дават за стопанисване на неидентифицирани дружинки от София и Ботевград. Няколко поколения ловци са се грижили за опазване и размножаване на дивеча в района и не са съгласни с приватизацията му под масата.

В горите на Стара планина в този район има богати запаси от диво прасе, сърна, яребица и патица, изкуствено се развъжда и кеклик. Членовете на сдружението не само ловуват, но и полагат целогодишни грижи за дивеча. И като гръм от ясно небе идва известието, че вече не са стопани на тази територия.

Методи Пешев, председател на сдружение „Грохотен” обясни, че със заповед на министъра се е отнел един ловно-стопански район, за който сдружението има договор за 15 години до 2023 година. Там се настани дружинка, които нямат нищо общо с тази територия и този район – подчерта Пешев.

Пладнешки грабеж и унижение на ловците в България. Тая година са взели на тая дружинка, догодина ще предявят апетити за някоя друга дружинка с по-добър район, който добре се гледа и за който се грижат ловците. Питам аз и всички ние питаме докога ще продължава това беззаконие в тая държава? – това коментира Иван Николов от Владо Тричков.
Протестът на ловците от Своге бе подкрепен и от Ловно-рибарския съюз в България.

Васил Василев, главен секретар на Съюза на ловците и риболовците в България категоризира заповедта като абсурд и още повече, че тази заповед не подлежи на съдебен контрол. Това не е изолиран случай в страната, това е четвърти или пети пореден случай, в който на група ловци, които са местни, някой идва, харесва си част от ловната им територия и я отнема абсолютно безпардонно, и това става в една правова държава. Ние ще търсим всички възможни пътища да се преразгледа този особен статут на тази заповед – възмути се Василев.
Недоволните ловци заявиха, че докрай ще се борят за правата си и стягат национален протест.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Борбата ще е до край 28 Ноември, 05:11

    Няма нито един добърчинец в мнимата Ботевградска дружинка Добърчин. Това всеки може сам да се убеди.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Иван от Владо Тричков 28 Ноември, 06:30

    Никои не е взел нищо от Искрец, землището е на с.Добърчин, лакомите гъзове на Бойко и Росен наи на края ги затапиха,а те да не са случаино от Добирчин , варниците са си техни.Наслука на ДОБЪРЧИНЦИ.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 08:02

    НЯМА ВОДА-СЪБОТА СУТРИН.ИДИЛИЯ

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: В ЛРД Искрец има добърчинци. 28 Ноември, 08:48

    И това всеки можеда го провери. Заради пустия лов се оакахте отвсякаде.Заради подобни изпълнения от Своге бягат младите и до някоя година ще стане град на баби и дядовци. Но някой май това иска!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 09:00

    никой не се интересува от лов и такива глупости, публикувайте по интересни новини от града и околните села заради тъпия лов вие пренебрегвате новините

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Добърчинец 28 Ноември, 13:35

    На номер едно: Господине,аз съм добърчинец/кой съм не те интересува/,а има още 7 човека. НаМетоди Пешев: Ние не сме някой от някъде си . Ние сме местни жители. Някой от някъе си са ловци от Искрецката дружинка/от Костинброд ,от София и от къде ли не/. Нима забрави,че когато регистрирахте това сдружение ти беше с фалшива диплома? Нима забрави,че Ганчо беше подсъдим? Това сдружение е нелегитимно и ние ще го докажем/не забърквай Талов. С това се занимават по-компетентни хора/. Ще разкрием още много неща,които хората не знаят и ще разберът какви хора ги ръководят. Засрами се г-н Пешев,престани да се занимаваш с глупости,а си оправи ваща къща.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Знаем ви 28 Ноември, 14:01

    Посрахте се с тези измами. Времето ще изглади всички гънки.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Ловец 28 Ноември, 14:38

    Б.си колко сте нагли. Взехте им както се казва задния двор пък и се сърдите че мрънкат и протестират. Време е младите да вземат властта. Тия дъртите докато си мерат меките писалки много хора ще патят.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Аз 1 Декември, 07:08

    Някои взел нещо от друг, но то пък не било негово. не ни занимавайте с вашите простотии, на кого му пука, има много по важни неща, всички ловци сте психопати.Да ви е..ба в идиотите тъпи ,чак и протест организирали, но страшно добро ще направите , ако вземете да се гръмнете.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Заповядай 1 Декември, 08:01

    Ела на следващия протест за да ни обясниш хубаво как точно да го направим. Да не объркаме нещо!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete