Понеделник, 29 Април 2024, 10:00

Лукойл Академик без проблеми срещу Рилски спортист

28 Октомври 2012, 20:34
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1627 0


Шампионите взеха рутинна победа над самоковци

Лукойл Академик записа безпроблемна победа като гост на Рилски спортист в мач от втория кръг на Булсатком НБЛ. „Студентите” бяха безкомпромисни и след като поведоха с голяма разлика още от началото на мача, стигнаха до победата с 89-77. Те вече са с две победи в първенството, а в следващия кръг ще посрещнат Левски за голямото дерби на българския баскетбол в последните години. Рилски пък е с две загуби в актива си, а следващата седмица ще гони първи успех в Плевен срещу Спартак.

Още с началото на мача Лукойл Академик започна методично да трупа преднина, като контролираше събитията на терена. След първата част разликата вече беше 10 точки и продължи да се увеличава до почивката, когато бе цели 20. Съвсем нормално, след подобно първо полувреме темпото след почивката спадна, а след три части домакините изоставаха с 16 точки. В началото на заключителните 10 минути „студентите” поведоха с 24, но серия от 14-0 на Рилецо намали разликата. Това обаче не повлия на изхода от мача и Лукойл си тръгна с победа.

снимка: gong.bg

Шампионите имаха много добра успеваемост при стрелбата – 60% за три точки, 59% общо от игра и 94% от наказателната линия. Освен това отборът си подаде повече асистенции и извърши по-малко технически грешки.

Мохамед Абукар изигра страхотен мач за победителите, завършвайки с 28 точки. 19 добави Божидар Аврамов, а 11 вкара Павел Маринов.

За Рилски Тери Смит наниза 22 точки, Бранко Миркович вкара 20, а с 13 се отчете Христо Захариев.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete