Четвъртък, 9 Май 2024, 01:46

Лукойл Академик обърна Левски със силна трета част и спечели Купата за трети пореден път

1 Март 2013, 23:48
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1801 0


Рожденикът Брандън Хийт с невероятна трета част, Лукойл защити трофея си
 
Лукойл Академик спечели Каменица Купа на България за 2013 година. Шампионите защитиха трофея, който печелят в последните две години, след успех с 84-73 над Левски във финала. "Сините" водеха до средата на третата част, но тогава дойде моментът на Брандън Хийт, който днес имаше и рожден ден. Благодарение на неговите точки и на здравата си защита Лукойл обърна резултата. Така тимът взе Купата за трета поредна година, като отново победи Левски във финалния двубой.
 
Първата серия в мача бе за Левски, като "сините" отбелязаха 7 точки поред и се откъснаха с толкова. След това обаче шампионите отговориха със серия от 9-1 и излязоха напред с една точка. До края на частта те си размениха още точки и Левски поведе с 1 след десет минути.
 
Втората четвърт започна равностойно и бе така до един момент, в който около средата й Левски направи серия от 8-0 и поведе с толкова точки. Шампионите върнаха 6 поред и намалиха, но пък на почивката "сините" запазиха аванса си и бяха напред с 4 точки.
 
Левски водеше в първите минути на третата част, като при оставащи малко повече от пет разликата бе 6 точки. До края й обаче Лукойл направи страхотна серия от 18-2 в основата, на която бе Брандън Хийт. Американецът вкара последните 14 точки от серията и след 30 минути тимът му водеше с 10.
 
В един момент от последната четвърт "сините" направиха серия от 6-0, която намали изоставането до 4 точки и им върна надеждите за успех. Тогава обаче Боян Попович бе оставен сам и вкара тройка, а след него същото направи и Божидар Аврамов. След това последва успешна стрелба и на Дарил Уоткинс, с която серията стана 8-0, а преднината 12 точки и така двубоят бе решен по средата на частта. В оставащото време Лукойл запази преднината си и стигна до успеха.
 
Шампионите имаха четири тройки в повече в двубоя, като доведе допринесе и за разликата. По останалите показатели двата отбора общо взето бяха равностойни, като впечатление направиха и малкото брой грешки за финален двубой - 10 за Лукойл и 6 за Левски.
 
Най-резултатен за победата стана Брандън Хийт, който завърши с 21 точки, 17 от които поредни за тима си в края на третата и началото на четвъртата част. Боян Попович също бе на ниво и се отчете с 20 точки, а Божидар Аврамов се включи добре и вкара 14.
 
За левскарите с 21 точки завърши Чавдар Костов. Николай Върбанов игра добре и направи дабъл дабъл с 16 точки и 15 борби, а Марко Маринович също вкара 16 точки, но бе и опазен от защитата на съперника през второто полувреме.

 


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete