Четвъртък, 2 Май 2024, 01:20

Лукойл Академик отново без шанс срещу Билбао

28 Ноември 2012, 22:57
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2057 1


Българският шампион ще се надява Билбао да бие Будучност, за да има шанс да продължи напред

Трето поредно поражение в група В на Еврокъп записа Лукойл Академик. Българският шампион допусна загуба от испанците от Билбао Баскет с 60-82. Така тимът остана трети в групата си с баланс 1-3, а за да има шанс да продължи в Топ 16 трябва да разчита именно на днешния си съперник. Билбао вече си осигури място в следващата фаза, а след седем дни гостува на черногорския Будучност, който е с 3 победи и 1 загуба. Лукойл Академик се нуждае от два успеха до края, но и от победа на испанците в Черна гора. Ако тя бъде постигната, а Лукойл Академик бие Шарльороа, то в последния кръг нашите шампиони ще трябва да спечелят с поне 4 точки срещу Будучност.

Лукойл започна по добър начин двубоя, като проблемът беше, че само за четири минути тимът натрупа пет отборни нарушения, като по две имаха Девин Грийн и Павел Маринов. С кош на Брандън Хийт след това българите дръпнаха с 6 точки, но после след негова грешка Билбао върна две от тях. Много бързо испанците дори и поведоха след серия от 8-0, а след това двата тима си разменихя няколко коша. Последният за първата част бе тройка на Мохамед Абукар и така Лукойл поведе с 20-17 след десет минути.

Само за минута и 40 секунди от втората част домакините направиха серия от 8-0 и излязоха напред с 5 точки. В следващите минути Билбао поддържаше своята преднина в тези граници и не даваше шанс на Лукойл да се доближи на по-малка разлика. В края на полувремето все пак испанците вкараха няколко точки поред и дръпнаха с 40-29. Проблемът за българите в доста голяма степен идваше от борбата под собствения им кош, където Билбао хвана 13 в нападение.

Билбао започна отлично след почивката, а само за четири минути и половина Костас Василиадис вкара четири поредни тройки. По средата на третата част пък разликата стигна цели 20 точки и испанците вече се виждаха победители. При този аванс домакините се поотпуснаха малко и за малко повече от две минути играчите на Лукойл Академик направиха серия от 9-0, която намали изоставането им. Те обаче не можаха да задържат резултата и Билбао вкара последните 6 точки за частта и поведоха с 64-47.

В последната част играта на Билбао продължи да върви много по-добре и разликата не спря да расте. Тя стигна най-много до 28 точки, а наставникът на домакините даде шанс за изява на всеки един от своите състезатели. В крайна сметка в двата мача си пролича ясно каква е реалността и разликата между двата тима, а сега Лукойл Академик ще се надява на съперника да играе фейр плей в следващия си двубой и да излезе за победа срещу Будучност, за да имат шампионите шанс да продължат напред.

Защитата на испанците отново се оказа ключова за победата, а тя предизвика 20 грешки за Лукойл Академик. Отделно домакините хванаха цели 17 борби в нападение и общо 43 срещу 31 за българите.

За Лукойл Академик най-резултатен бе Брандън Хийт с 18 точки, като той се отчете и със 7 борби и 8 грешки. Мохамед Абукар добави 16 точки, а с 13 се отчете Девин Грийн.

За домакините се разписаха 11 от 12-те появили се на терена, а Костас Василиадис приключи с 20 точки.

Източник: http://bgbasket.com

Ключови думи: Лукойл Академик

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 00:51

    Това измислено бензинено отборче трябва да слезе на земята и да си играе с Балкан,Ямбол,Р.Спортист,Левски,Ч.Море.Тук нещата са му подсигурени- с леки елегентни съдииски грешки!Това първенство е отдавна опорочено.Според мен се поддържа от лапачите от Ф.Б.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete