Вторник, 30 Април 2024, 22:34

Лукойл Академик отново взе Купата в драматичен финал

18 Февруари 2012, 19:03
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2797 0


За втора поредна година Купата на България е за Лукойл Академик. В нов епичен финал с Левски тимът спечели с  83-81 след драма в края. В последните секунди Арън Харпър можеше да изравни, но пропусна при двата си опита от наказателната линия, след което игралият страхотно днес Брандън Хийт затвърди победата за Лукойл. Миналата година двата тима отново предложиха драматичен завършек на финала, като тогава шампионите биха с 1 точка.
Срещата тръгна равностойно, като в първата четвърт никой от отборите не успя да се откъсне. Те редуваха кошове и от двете страни, като така бе през всичките десет минути. Малко преди изтичането им Лукойл излезе напред и частта завърши при резултата 21-19. 

Първи в мача добра преднина успя да натрупа Левски. "Сините" направиха серия от 9-0 по средата на втората четвърт и поведоха с 38-30. До края на полувремето обаче те не запазиха разликата, като с тройка на Бруно Шундов шампионите свалиха на 1 точка. С кош на Арън Харпър обаче завърши полувремето и при резултат 42-39 за Левски.

Първият кош след почивката бе за Лукойл Академик, но след това с няколко добри изяви "сините" се откъснаха напред със 7 точки. Авансът им обаче не се задържа дълго, тъй като Лукойл отговори със серия от 10-2, за да поведе при 52-51. След това двата отбора си размениха по две тройки, които запазиха разликата, а Брандън Хийт с нов успешен опит от линията за 3 точки направи резултата 61-57, както и завърши третата част.

Битката между двата тима продължи и в последната четвърт, като Лукойл поддържаше малка преднина. С тройка на Джарет Хауъл пък Левски изравни за 68-68, 05.13 минути преди края. "Сините" дори поведоха с кош на Харпър, но пък Лукойл тогава отговори със серия от 8-0 и дръпна напред с 6 точки, при оставащи 3.12 минути. Левски успя да свали на 2 точки, но точно минута преди края Хийт вкара за 80-76. След това Арън Харпър бе фаулиран, но успя само в единия наказателен удар. В ответната атака Ламонт Мак сбърка с паса, Маркъс Хол открадна и завърши за само точка разлика в полза на Лукойл, 32.8 секунди преди края. Топката бе за Лукойл, но Андре Оуенс не можа да я изкара и подаде грешно в аут. В атаката за Левски първо Хриси Димитров не успя да отбележи, а след това Джарет Хауъл изпусна от тройката. Божо Аврамов хвана борбата и бе фаулиран, като успя при втория си опит от линията за 81-79 за Лукойл при оставащи 10.8 секунди. В атаката за Левски Харпър бе фаулиран, но той изпусна и двата опита. След това нарушение бе извършено срещу Хийт, който вкара два пъти, за да подпечата трофея за Лукойл Академик. След това остана време само за Павел Иванов да добави топката в коша и да фиксира крайния резултат.

Брандън Хийт бе най-добър за победителите днес и завърши с 31 точки и 6 асистенции. Ламонт Мак отбеляза 18 точки, а Бруно Шундов добави 14 и 8 борби.

За "сините" Арън Харпър завърши с 16 точки. Васил Евтимов се отчете с дабъл дабъл от 14 точки и 17 борби, а по 12 точки отбелязаха Маркъс Хол и Джарет Хауъл.



Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (193)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete