Четвъртък, 2 Май 2024, 01:29

Лукойл Академик с гръмко начало в Еврокъп - (видео)

7 Ноември 2012, 21:06
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3021 0


Лукойл Академик започна участието си в Еврокъп по възможно най-добрия начин – с категорична победа над Шарльороа с 93-75. Българският шампион бе домакин на белгийския си съперник в зала „Универсиада” и след много силен мач се поздрави с категоричната победа. С качеството и играта и мотивацията, която показаха, баскетболистите на Марин Докузовски направиха сериозна заявка за представянето си в група В. В следващия кръг те ще бъдат гости на Будучност в Черна гора, търсейки втора победа в групата.

Лукойл Академик започна с няколко успешни атаки и бързо си създаде преднина от няколко точки. Съперникът обаче не позволи на отбора да се откъсне напред и бързо навакса изоставането си и изравни за 9-9. „Студентите” продължиха да бележат, но Шарльороа винаги намираше отговор на действията им, а началото бе много силно за Мат Уолш. В средата на частта резултатът бе изравнен отново при 15-15. След две успешни контраатаки Лукойл поведе с 4 точки. Няколко добри защити на домакините в последната минута на частта ги изведоха със 7 точки напред за резултат 26-19.

С тройка в първите секунди на втората част Мохамед Абукар направи разликата двуцифрена за първи път в мача. Няколко грешки в нападение на „студентите”доведоха до намаляване на разликата, но с две добри защити разликата от 10 точки бе възстановена. След няколко неуспешни атаки и за двата отбора, Шарльороа реализира две поредни атаки за 31-37. В следващите минути разликата се запази, а Лукойл Академик продължаваше да контролира мача, въпреки че все още не можеше да се откъсне много напред. Две минути преди почивката разликата стана 14 точки алей-ъп между Брандън Хийт и Девин Грийн, който взриви публиката в зала „Универсиада”. Феноменални последни минути, белязани от чудовищна добавка на Уоткинс и тройка на Абукар изведоха Лукойл Академик с цели 17 точки напред при 55-38. Мохамед Абукар имаше 16 точки на почивката, а Дарил Уоткинс бе вкарал 11.

Няколко грешки в нападение, последвани от успешни атаки на Шарльороа, намалиха разликата на 13 точки при 44-57 по-малко от 3 минути след началото на второто полувреме. Много бързо обаче домакините се върнаха в мача след краткото разсейване и поведоха с 62-44. С кош на Дарил Уоткинс разликата за първи път в мача премина границата от 20 точки при 67-46 в полза на Лукойл Академик. Българският шампион продължаваше да е по-силният отбор на терена и си осигури стабилна разлика и спокойно доиграване на срещата след 79-56.

Закономерно, в началото на последната четвърт темпото спадна, а разликата в полза на Лукойл се запази. Домакините продължиха да играят с настроение и започнаха да се забавляват на терена, а преднината им растеше и те стремително вървяха към убедителна победа. Марин Докузовски пусна българите на терена през тази част и тимът завърши мача с петима на терена.

Лукойл Академик победи съперника си със страхотна успеваемост от тройката – 7/13 за 58% срещу 3/18 (16%) на съперника, както и при стрелбата за две точки – 68% срещу 63%. В останалите показатели отборите бяха сравнително равностойни и именно силната атака доведе до успеха на „студентите”, а за това свидетелстват и 93-те точки, които тимът реализира.

Най-резултатен за победителите с 23 точки бе Мохамед Абукар. 16 наниза Брандън Хийт, а по 15 добавиха Дарил Уоткинс (5 борби) и Божидар Аврамов (5 отнети топки). Капитанът Тодор Стойков вкара 10 точки за 16 минути игра.

За Шарльороа ДжъКел Фостър и Дерик Алън бяха най-резултатни с по 17 точки, а 12 добави Мат Уолш.

снимка:  Надя Коцева

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete