Понеделник, 29 Април 2024, 08:50

Лукойл Академик се прости с Европа след поражение от Будучност у дома

12 Декември 2012, 23:08
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2302 1


Лукойл Академик се прости за втора поредна година с надеждите си за топ 16 на Еврокъп. След като през миналия сезон тимът отпадна след кош в последния мач, сега ситуацията се повтори. Нещата не бяха толкова драматични както с ASVEL Вильорбан преди 12 месеца, тъй като черногорците от Будучност изнесоха лекция за игра в защита през второто полувреме и спечелиха със 74-55. Така тимът продължава напред като втори отбор от група В, а българските шампиони остават трети с актив от 2 победи и 4 поражения. 
 
Още от началото на срещата си пролича напрежението и в двата отбора, като повече то сякаш беше в играчите на Лукойл Академик. В този момент по средата на първата част се намеси капитанът Тодор Стойков, който вкара два коша и подаде за трети за серия от 6-0 и първи аванс за домакините при 11-8. Будучност си върна водачеството след две поредни тройки на Владимир Михайлович, а гостите вкараха само една точка до края на частта. Дарил Уоткинс пък заби и изравни за 15-15, както завършиха и първите десет минути.
 
Първият кош за втората част бе за гостите, но пък след това Лукойл Академик направи серия от 9-1, завършила с тройка на Веселин Веселинов, и дръпна напред с 24-18 пет минути преди края на полувремето. Домакините продължиха да имат аванс, а той стигна и 8 точки след кош на Павел Маринов. В тези минути в игра за гостите се появи и Павлин Иванов. В последните секунди Томас Масамба изпусна сам под коша, а в ответната атака Иванов вкара тройка и така първото полувреме завърши при 5 точки аванс за Лукойл Академик.
 
Лукойл Академик поддържаше преднината си в първите минути на второто полувреме, а за гостите два коша вкара Павлин Иванов. При аванс от 7 точки за домакините те влязоха в лоша серия и гостите вкараха 12 точки поред и така дръпнаха при 44-39, четири минути и половина преди края на частта. След това домакините имаха няколко възможностти да изравнят резултата, но не успяха. Вместо това гостите вкараха 5 точки поред и дръпнаха със 7 точки. Брандън Хийт върна две от наказателната линия, но пък Никола Иванович отбеляза в последната секунди и след 30 минути Будучност имаше комфортен аванс при 54-47.
 
В последната четвърт гостите продължиха да водят и да поддържат комфортна преднина от 6-7 точки. С тройка на Алекса Попович четири минути и половина преди края Будучност дръпна с 9 точки. В следващата атака Хийт изпусна топката, а нови три точки за черногорците, те поведоха с 12 точки и на практика си осигуриха класирането при оставащи 03.46 минути. До края гостите нямаха проблеми, а след серия от 10-0 в последните минути направиха и разликата много сериозна.

Единствен с двуцифрен точков актив в състава на домакините бе Брандън Хийт с 18 точки, като той хвана и 8 борби. По 8 точки пък отбелязаха капитанът Тодор Стойков и Веселин Веселинов.

За гостите с 18 точки приключи Джералд Лий. Много добре се включи Павлин Иванов, който записа 6 минути игрово време и отбеляза 7 точки, открадна 2 топки и направи 1 асистенция.


Източник: http://bgbasket.com, видео gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete