Събота, 18 Май 2024, 22:58

Лукойл Академик се съвзе, надигра Рилски в Самоков и е на победа от нов финал

13 Май 2013, 20:46
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1827 0


Шампионите поведоха в полуфиналната серия срещу самоковци
 
Лукойл Академик показа, че си е взел поуки от загубата с 20 точки у дома от Рилски спортист във втория мач от полуфиналната серия и си върна водачеството в нея. Шампионите победиха съперника като гост в Самоков с 86-61 и вече водят с 2-1, като са на успех от 12-и пореден финал. Мач №4 е отново в Самоков в сряда (15 май) от 20.00 часа.
 
Двубоят вървеше равностойно в първите минути, но малко преди края на частта гостите направиха серия от 9-0 и дръпнаха със 7 точки. Рилски свали до 3, но Брандън Хийт отбеляза със сирената, а пък втората четвърт тръгна с 11 точки поред за шампионите и те поведоха с 16 по средата й. В оставащото време до почивката разликата се запази и Лукойл имаше комфортен аванс, като предимството на тима дойде при стрелбата от тройката, където и двата тима имаха по 12 опита, като гостите бяха вкарали седем, а самоковци два.
 
Малко след почивката домакините намалиха до 10 точки, но пък точно тогава Тодор Стойков вкара първата си тройка, а с още два поредни коша шампионите направиха серия от 7-0 и дръпнаха със 17. Оттук до края на мача гостите нямаха никакви проблеми и затвориха срещата със сериозна разлика в своя полза.
 
Ситуацията от втория мач до известна степен се повтори, но този път с обратен знак. Сега шампионите доминираха в нападение и се справяха по-добре защита, като това им позволи да водят с голяма разлика. Гостите отбелязаха 20 точки в повече от съперника в подкошието, а отделно процентът им на стрелба бе доста по-висок - 55% срещу 34%. И при асистенциите шампионите имаха сериозно предимство - 22 срещу 11, което говори за по-добрата им отборна игра.
 
Най-резултатен за победителите стана Брандън Хийт с 23 точки. След като не игра в мач №2 капитанът на шампионите Тодор Стойков показа, че с него на терена нещата изглеждат различно и се отчете с много здрава игра и 11 точки и 9 борби, а толкова точки имаха и Веселин Веселинов и Димитриос Харитопулос.
 
За домакините Тери Смит отбеляза 17 точки, а с 13 завърши Христо Захариев. Този път капитанът Бранко Миркович бе опазен от съперника и вкара 5 точки.


Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete