Сряда, 8 Май 2024, 12:45

Лукойл Академик смачка Ямбол и се класира на финал

1 Март 2013, 08:41
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1414 0


Носителят на Купата ще защитава трофея в петък вечер във Варна, доминира съперника след първите десет минути

Лукойл Академик е първият финалист на турнира Каменица Купа на България. Шампионите и настоящ носител на трофея ще го защитават след категоричен успех с 81-56 над Ямбол на полуфинал. Така на практика се повтори ситуацията от миналата година, когато двата тима се срещнаха на същата фаза и резултатът бе 87-67 за Лукойл. Днес от 20.00 часа е финалната среща, в която шампионите Левски, а преди това от 17:30 ямболии ще срещнат Рилски спортист в спора за бронза.

Първата част бе сравнително равностойна и с леко предимство за шампионите. Малко преди края й ямболии направиха серия от 8-0, с която поведоха с 2 точки, но пък Боян Попович вкара със сирената за 18-17 в полза на Лукойл, а на практика си решиха двубоя в началото на втората част, когато изиграха силни минути. Те я започнаха със серия от 14-1 и така разликата скочи до 14 точки. Шампионите играха здраво в защита в тези минути, а и съперникът им помогна с няколко пропуска под коша и грешки на бърза атака.

Така на почивката разликата стана 15 точки, а след паузата Лукойл продължи да доминира и нямаше проблеми да затвори мача успешно. В последната част преднината стигна до цели 34, което даде шанс на Сашо Везенков да пусне в игра всички състезатели, включително и 16-годишният Румен Василев. Ямболии пък не приличаха на себе си в тази среща и нямаха нищо общо с отбора, който победи Балкан на четвъртфинала.

Разликата между двата тима дойде единствено от процента на стрелба, което се дължи до голяма степен на играта в защита. Лукойл имаше 31 успешни опита от 67 за 46%, докато ямболии бяха 21 от 66 за 32%.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за победителите със своите 17 точки, а Димитрис Харитопулос се отчете с 12.

За ямболии Станислав Говедаров завърши с 13 точки, а по 9 имаха Зоран Кашчелан и Мартин Дурчев.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (221)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete