Неделя, 28 Април 2024, 23:17

ЛукОйл не остави шанс на Левски

25 Март 2012, 08:57
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2890 0


Първият и вторият във временното класиране в мъжкото баскетболно първенство Лукойл Академик и Левски изиграха слаб мач, който трудно можеше да се нарече дерби, от 23-я кръг на НБЛ. Шампионът Академик се наложи с 62:53 в най-слаборезултатния двубой между двата състава от години насам. Така на практика „студентите” печелят редовния сезон.

Непрекъснатите обяснения за това, че мачът няма особено значение за крайното класиране, явно се отрази и на психиката на играчите, които сякаш си играха "за нищо". Двубоят по нищо не приличаше на финалния сблъсък за Купата на България, който Лукойл и Левски изиграха преди малко повече от месец.

Средствата от билети ще отидат за лечението на нашия колега Рачо Колев, но за съжаление зала „Универсиада” не се напълни. Футболният отбор на Левски, с малки изключения, уважи инициативата и наблюдава колегите си от баскетболния тим.

Лукойл Академик стартира добре мача, но в големи периоди от него Левски успяваше да се държи разликата под 10 точки. Серия на гостите от 9-2 в края на третата част обаче направи аванса на Академик 11. Последната четвърт започна с един-единствен кош и от двете страни за три минути и половина, в средата на периода дойде и най-голямата разлика – 17 точки, и до края на двубоя Левски единствено успя да намали изоставането си. Двата отбора общо си вкараха 18 точки в заключителните 10 минути, и затвърдиха горчивината във феновете, дошли да ги уважат, въпреки отсъствието на особена интрига в мача.

С изключение на епизодични хубави атаки на Божидар Аврамов и тройките на Андре Оуенс за Лукойл, и редки прояви на Маркъс Хол и Павел Иванов за Левски, останалото в действията на „сини” и „червени” бе предимно брак. Уникално слаб процент на стрелба измъчваше и двата отбора, които не вкарваха дори и чистите си стрелби. В действителност, и Лукойл, и Левски се стараха много в защита, но дори и това не оправда безидейните отигравания в срещата.

Левски вкара два опита от 21 за три точки, а опитите на Лукойл от далеч бяха повече от половината от общия им брой нападения. „Студентите” изпълниха едва четири фаула в мача, а за „сините” кошмарът от наказателната линия продължи. Минути преди края на срещата, процентът на Левски от фаула бе точно 50, покачен с една идея до финала.
 

Единствено Маркъс Хол записа двуцифрен точков актив за Левски – 10 точки. За победителите се отличи Андре Оуенс с 19 точки.

Състави:

Левски: Маркъс Хол 10, Димитър Ангелов 5, Аарън Харпър 7, Васил Евтимов 5, Златин Георгиев 7 (Джарет Хауъл 0, Стефан Георгиев 9, Павел Иванов 8, Хрисимир Димитров 2)

Лукойл Академик: Ламонт Мак 10, Андре Оуенс 19, Тенчо Банев 2, Брендън Хийт 12, Тодор Стойков 2 (Божидар Аврамов 7, Бруно Шундов 2, Веселин Веселинов 0, Дамян Стояновски 8)

 



Източник: http://www.gong.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete