Сряда, 1 Май 2024, 02:12

Малки баскетболисти с голяма кауза

25 Февруари, 15:13
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 241 0


Баскетболните отбори от Самоков и Костенец се обединиха в една благородна кауза - да помогнат на съгражданката си Велислава в борбата й с рака. Срещата между БК "Костенец" и БК "Рилски спортист" Самоков се проведе в СУ "Св. Климент Охридски" в град Костенец. Независимо от резултата на мача, целта на двата отбора бе една - да съберат средства за лечението на Велислава.

Благодарение на щедростта на хората от Самоков и околните райони, беше събрана внушителна сума от 6192 лв. Това е резултат от съпричастността и ангажираността на общността, която се обедини в подкрепата си към Велислава.

Велислава е диагностицирана с агресивна форма на рак - сарком на юинг. Лечението ѝ в Турция се оказа финансово невъзможно за семейството й, но благодарение на множеството обществени институции и граждани, тя все пак ще започне да бъде лекувана там. Инициативите продължават, защото детето тепърва стартира лечение, а разходите са огромни. С вяра и подкрепа от цялата местна общност всички се надяват, че Велислава ще преодолее трудностите и ще се възстанови.

„Инициативите за събиране на средства продължават, защото битката на Велислава е дълга и изисква подкрепата на всички нас. Благодарим на всички, които се включиха и проявиха своята съпричастност и доброта!“ заявиха представители на община Костенец.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (194)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete