Събота, 4 Май 2024, 13:51

Малкият Деан събра най-много гласове в конкурса Българче на Бов

3 Март 2016, 09:11
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1499 0


За втора поредна година НЧ „Светлина-1896” и кметството в Бов ще съчетаят отбелязването на Националния празник на България 3-ти март с награждаването на участниците в инициативата БЪЛГАРЧЕ НА БОВ.
Инициативата за поредна година събра в едно младостта и миналото на Бов, популяризирайки старите традиции, обреди, облекла и предмети. Чрез 12 фотографии 6 малки деца показаха десетки автентични предмети от бита на бовчаните в миналото.
Гласуването за Българче на Бов се извърши на 2 етапа: чрез събиране на гласове /харесвания/ на публикуваните снимки във фейсбук страницата на Бов и гласуване от публиката след коледния концерт на местната читалищна сцена.
Тази година 11-месечният Деан бе събра най-много гласове. Той ще получи приза БЪЛГАРЧЕ НА БОВ ЗА 2015 г. и ще бъде лице на рекламните материали на традиционните юбилейни празници на селото. Награждаването ще се състои днес от 12.30 ч. в салона на читалището.
За всички участници в инициативата тази година подаръците са: поименни купи с герба на Бов от НЧ „Светлина-1896“; образователни игри „Букварино“, осигурени от "Сдружение Азбукари"; знамена, лакомства и мартеници осигурени от РПК „Чавдар”, библии за деца от местния свещеник прот. Л. Пешев, книжки с приказки осигурени от Н. Симеонв - председател на клуб „Млад рицар“ и др. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete