Събота, 18 Май 2024, 21:38

Мария Чамова беше удостоена със званието "Почетен гражданин на град Своге"

13 Юни 2014, 13:19
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2369 2


На свое заседание днес Общинския съвет на гр. Своге удостои със званието "Почетен гражданин на град Своге" Мария Иванова Чамова - дългогодишен просветен деятел и бивш директор на свогенската гимназия.
Мария Чамова е родена на 14 юли 1939 г. След завършването си на университета през 1962 г. до своето пенсиониране, Чамова работи като преподавател по руски език в свогенската гимназия, като през годините тя заема последователно и позициите заместник-директор и директор на гимназията. Мария Чамова участва активно в цялостния обществен и културен живот на град Своге. Като директор на гимназията е работила за нейното модернизиране, подобряване на работата на учители и ученици и разнообразяването на учебната дейност. Безспорен е приносът й и към развитието на движението на пенсионерите в община Своге.

Посмъртно със същото звание беше удостоен и проф. д-р. инж. Михаил Петров Събев. Проф. Събев е чел повече от 40 г. лекции по ЖП проектиране и строителство. Водил е лекции и упражнения на немски език по съвместни учебни занятия с Виенската политехника. Дългогодишен лектор и асистен в УАСГ и ВТУ "Тодор Каблешков". Проф. Събев е бил избран в ръководството на европейските железопътни асоциации. Постъпило е и предложение от УАСГ на името на Михаил Събев да бъде кръстена и улица в гр. Своге.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Евгения Миловска 23 Юни, 20:15

    Това е чудесна новина! Поздравления за Общинския съвет! Мария Чамова е моята учителка по руски, моя класна и Най-обичам учителка. Тя беше и много успешен директор на гимназията в Своге, като успя да разшири сградата на училището с ново крило. А любовта й към учениците е пословична и завинаги. Ние и днес сме нейните деца. Поздравявам я от сърце с това заслужено признание и й желая здраве!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Елена Янкова 23 Юни, 23:10

    Мария Чамова е моята любима учителка, класен ръководител от 5 ти до 11 клас. Обичам я безкрайно. Радвам се мноого, че е удостоена със званието почетен гражданин на Своге. Няма човек по - достоен от нея. Пожелавам и още много години да е жива и здрава и много щастлива.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete