Сряда, 24 Април 2024, 22:57

Маска за коса против косопад - топ 5

5 Август 2022, 12:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2203


За да имаме здрава и красива коса трябва да са налице няколко условия: правилно почистване с шампоан; възстановяване и улесняване на разресването с балсам; подхранване и хидратация с маска

Генетична обусловеност, постковид синдром, следродилен период, смяна на сезона, хормонални смущения, стрес, небалансирана диета, боядисване, термоинструменти, неправилна грижа и почистване - са достатъчно причини за появата на косопад. Косата става тънка, липсват обем и блясък, краищата се накъсват или се появва сърбеж… Увредената коса няма как да се излекува и регенерира сама. Не изпитваме болка при навиване, изправяне и боядисване, затова понякога пренебрегваме състоянието на кичурите си. Когато обаче четката и гребенът се покрият с множество косми разбираме, че нещо не е наред. За да имаме здрава и красива коса трябва да са налице няколко условия: правилно почистване с шампоан; възстановяване и улесняване на разресването с балсам; подхранване и хидратация с маска.

Мъртвите кожни клетки блокират порите. Ексфолирането на скалпа с подходящ за целта скраб, е важно. Масажирайте с възглавничките на пръстите, никога с нокти. Поне веднъж седмично нанасяйте маска в зависимост от типа на косата. Балсамът не замества действието ѝ. Той “работи” на повърхността и не бива да стои за повече от 5 минути на главата. Маската за коса прониква в дълбочина, хидратира и подхранва всеки косъм. Добре е да престои поне 20 минути, а някои дори през нощта. Регенерираща, подхранваща, почистваща, интензивна, за блясък, с витамини и натурални екстракти, с бирена мая, с аминокиселини, с глина, за боядисана и силно увредена коса - стотици са видовете маски. Маска за коса против косопад ще укрепи структурата и стимулира растежа.

Ако и вие сте забелязали, че нещо с косата ви не е наред, загубила е своя обем, плътност, блясък или еластичност, открийте най-добрите маски за коса сред богатата гама с продукти на страницата тук: https://makeup.bg/categorys/22812/.

Химическите реакции при всяко боядисване увреждат протеиновите компоненти в косата и обезцветяват меланина. При хроничен и сезонен проблем маска за коса за косопад ще реконструира и предпази кичурите от повторна загуба.

Маските се нанасят по цялата дължина като се избягва скалпът. Слабите и изтощени коси не трябва да се третират често с горещи уреди. Заменете машата и пресата с моделиращи пасти, вакса или гелове за коса. Така ще придадете форма, без допълнително натоварване на отслабените кичури. При сушене със сешоар се препоръчва хладната струя въздух, не горещата, понеже подобрява структурата и придава блясък. За по-лесно разресване косата разделете косата на кичури. Разресвайте от краищата към върха. Когато всички участъци са минати с гребен, оформете цялата прическа. Протеин, кератин и серамиди помагат за бързото възстановяване на увредената коса. Образуват около всеки косъм защитен слой, през който замърсяванията от вън не могат да проникнат в кутикулите. Маските за коса, които съдържат тези компоненти са едни от най-добрите за косата.

За да намалите загубата на протеини, използвайте маска за коса с кокосово масло против косопад. Този ценен компонент попива в косъма по-лесно, тъй като теглото на съдържащата се лауринова киселина е ниско молекулно. Съдържа голям брой витамини и минерали. Хидратира, задържа влагата и предпазва от сухота. Помага за по-лесното разресване. В онлайн магазин MAKEUP са налични десетки видове маски за коса, шампоани и балсами. Изберете най-подходящия продукт и се радвайте на богата, жизнена и пълна с енергия коса.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete