Петък, 19 Април 2024, 23:27

Медали за свогенските таекуондисти в Румъния

7 Ноември 2022, 09:31
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 664 0


На 05.11.2022г. в Букурещ, Румъния, се проведоха два мащабни форума по таекуондо, а именно Европейско първенство за деца и "Dracula G2", който носи точки за световната ранглиста. Участваха около 1000 от най-елитните бойци от Европа и цял свят. Отборът на СК "Кондор" от община Своге участва с 9 състезатели. Най - приятната изненада на турнира бе Калина Велкова, която въпреки че няма навършени 9 години успя да победи състезателки на 11 години и така да спечели бронзовото отличие. Останалите преминаха през първите кръгове, като така спечелиха точки за световната ранглиста, трима от тях в лицата на Деян Павлин, Марио Николов и Александър Гълъбов влязоха и в медалите. Така достойно спечелиха нови точки, с които да се придвижват на по-горни позиции в света. Общата равносметка е 4 медала, от които 1 сребърен и 3 бронзови.От СК "Кондор" изказват благодарности на община Своге, че направи участието на спортните форуми възможно.
Европейско първенство :
1. Калина Велкова - бронз- в първия кръг победи Кипър, след това Гърция, а на полуфинала загуби от украинка, която впоследствие стана Европейска шампионка.
2. Александър Илиев - жребият му отреди да се изправи срещу румънец, който убедително успя да победи всички и да стане Европейски шампион. Сашко даде всичко от себе си и се би достойно.
Dracula G2 :
1. Деян Павлин - сребро - победа над Украйна в първия мач, а на финала загуба от изключително добър и опитен молдовец. Въпреки, че е най - малък в своята възрастова група, за малко да успее да победи един от най-добрите състезатели в Европа в тази категория.
2. Марио Николов - бронз - отново успя да покаже, че е един от най-елитните състезатели в Европа. Той бе поставен под номер 3 в основната схема. В първия мач победи Украйна, след това премина през Италия и на полуфинала се срещна добре познат сърбин. Много малко не му достигна да се пребори за финал.
3. Александър Гълъбов - бронз - в първия мач победи Италия, а на полуфинала загуби от датчанин, който бе поставен под номер 2 в основната схема. Така той успя да спечели своя първи медал от ранкингов турнир.
4. Християна Костадинова - в първия мач успя да победи Румъния, но в следващия кръг отпадна от друг български представител, която е доста по-голяма от нея.
5. Александрия Тодорова - в първия мач победих Молдова, но в следващия кръг загуби от много силна украинка.
6. Павлин Гълъбов - игра повече от силно, но изключително много технически и съдийски грешки го лишиха от медала.
7. Елина Крумова - жребия ѝ отреди в първия си мач да се изправи срещу друга добре позната българка. Успя да победи в първия рунд, след което загуби втория, а в решаващия 3 рунд отстъпи с малка разлика.


Източник: СК "Кондор"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete