Четвъртък, 28 Март 2024, 14:50

"Мила Родино, ти си земен рай". Но те превръщаме в сметище (СНИМКИ)

10 Май 2023, 07:29
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 577 1


Представяме ви поредното населено място, покрайнините на което са превърнати в сметище. Снимките са дело на Момчил Цветков и са от местността "Могилата" до село Миланово в община Своге. Разхождайки се в този район може да се насладите на гледки на стара дограма, обучителни табла (все пак човек може и да научи нещо на сметището), столове, гуми, строителни материали и много други непотребни елементи от човешко съществуване.
За жалост, подобни картинки не са нищо извънредно и нетипично за цялата ни страна. Вече почти навсякъде - до села и градове, често се срещат гледки на замърсени терени. За целта са необходими няколко фактора - близост до населеното място, път и достъп с лек или товарен автомобил, липса на контрол, както и разбира се най-важното - човешкият фактор.
За тези мили, вече традиционни родни картинки, не са виновни управляващи (които най-често се смятат за отговорни) - депутати, министри, кметове на общини и кметства, или някоя велика сила, разположена на изток или запад. Вината е на всеки, който си е натоварил боклуците и ги е изхвърлил сред природата. Защото явно и другите така правят. И защото може. И най-вече - защото моралът и разумът му позволяват.
"Мила Родино, ти си земен рай! Твойта хубост, твойта прелест, ах те нямат край". Всеки знае от къде е този цитат. Дори и тези, които си изхвърлят боклуците около села и градове. И превръщат земния рай в бунище и сметище. Хубостите и прелестите, които нямат край, дават неограничени възможности да си изхвърлим боклука.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 11 Май, 09:14

    Виновни сме ние жителите на населеното място,защото снимаме,гледаме и коментираме вместо да се съберем и изчистим въпросното място,ей хора стига сме седели на пърделниците и да се правим на дървени философи,а като има такива места вместо да се правим на журналисти,събираме се и чистим въпросните места.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete