Петък, 29 Март 2024, 11:54

Министър Караджов: има сериозен напредък по скоростния път Ботевград – Видин

5 Април 2022, 18:18
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1910 3


Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов заяви, че тази година ще започнат да се ремонтират магистрали, първокласни и скоростни пътища.

„Състоянието, в което заварваме пътищата, е меко казано отвратително. Първата стъпка ще бъдат усилията, които ще хвърлим през тази година, за да се оправят магистрали, първокласни и скоростни пътища. След това ще се пренесем и към второкласните”, каза в студиото на „Здравей, България” Караджов.

Той допълни, че 278 са започнатите и недовършени ремонти на пътища в страната. Уточни, че има напредък по 1,2 и 3 участък от магистрала „Хемус”. Сериозен такъв има и по скоростния път Ботевград – Видин.

„За първи път е сложено толкова голямо финансиране. Тоест, държавата предварително слага тази надбавка, която ще получи след това. Ние, като държавно управление, първо даваме – след това обаче искаме този, който ползва – да плаща. 2/3 от средствата за 2021 г. са платени от винетките – не е честно и трябва да балансираме. Тези 2/3 трябва да идват от тежкотоварните превози”, категоричен е той.

„Фактите са, че тол системата е трябвало да влезе с реален обхват още преди две години. И в момента второкласните пътища са в нейния обхват, но са с нула стотинки. Две години ваканция за превозвачите”, допълни вицепремиерът.

Министърът обяви, че вече се работи по идеи за инфраструктурен закон, който да стимулира развитието на инфраструктурата, като съкрати всички срокове.

„Ако искате по законен път да започнем магистрала, между 5 и 6 години отнемат само процедурните правила. Законът за устройството на територията е непригоден за инфраструктурните проекти”, каза още той.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (2) (4)
    1. добавен от: Анонимен 6 Април, 00:02

    Идете в Холандия да видите на какво се вика пътища

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Април, 02:30

    Нищо не правят...само взимат заплати...и се надуват,пуяци....

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Април, 07:05

    Катъре.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete