Неделя, 21 Юли 2024, 13:14

Мистър Икономика 2023 г. инж. Драгомир Драганов пред сп. „Икономика“: „Елаците-Мед“ успява да се развива устойчиво благодарение на големите инвестиции“

1 Декември 2023, 15:28
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2239 0


„Чрез големи инвестиции „Елаците-Мед“ АД успява да се развива устойчиво, въпреки непрекъснато понижаващото се съдържание на металите в рудата, която добиваме, и да бъде от водещите дружества в минната индустрия в страната. Спазваме нормативната уредба. Имаме коректно отношение към държавните институции, , местните общности и работниците и служителите в дружеството. С развитието на дейността ни гарантираме поминъка на хората на територията на общините, където осъществяваме дейността си.

За нас е много важно хората да имат работа за дълъг период от време. Доволни сме, че осигуряваме работа на над 2 000 човека. В България, където работят големи минни компании, общините са е добре уредена инфраструктура.“,
това заяви изпълнителният директор инж. Драгомир Драганов за сп. Икономика.

Той разказа още, че несигурността, породена от войната в Украйна - по отношение на доставки на резервни части и консумативи, е изправила „Елаците-Мед“ АД пред големи предизвикателства. По тази причина дружеството увеличава складовите си наличности, като по този начин „замразява пари“, за да гарантира непрекъсваемост на работния процес.

„Минната индустрия създава 3-4% от БВП, добиваме критично важни и стратегически суровини, необходими за енергийния преход на ЕС. Затова е важно и административните процедури да бъдат облекчени, което не означава, че искаме преференциални условия. Инвестираме и много средства в подобряване състоянието на околната среда“, заяви още изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ АД.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (154)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (13)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (40)
70% Complete
Всички са маскари. (65)
70% Complete