Неделя, 28 Април 2024, 07:23

Младежите на Трудовец и кандидатът за кмет Цветан Ботев разговаряха за бъдещото управление на Кметството

6 Октомври 2015, 21:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6120 49


Кандидатът за кмет на Трудовец от БСП Цветан Ботев се срещна с младежите на селото тази вечер от 18.00ч в бар „Милениум”. Пред тях той изложи своята предизборна програма за управлението на Кметството в следващите 4 години, като разисква с тях много съществуващи досега проблеми. От своя страна младежите поставиха своите въпроси и искания.
 
Цветан Ботев запозна присъстващите със своя управленски опит, като необходимо условие за кметската длъжност. „От своя дългогодишен опит, зная как и откъде да търся пари за селото”, подчерта Ботев. От 36 години стаж, той изтъкна, че 31 г е бил общински съветник и над 12 години Секретар на Кметство Трудовец и в Ботевград, 4 години зам.директор на ОУ”В.Левски” Ботевград., 4 години председател на училищното настоятелство на ПМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров”,  4 години член на Управителния съвет на МБВУ Ботевград и 20 години работи като мениджър във фирма „Хабаг”.
 
По отношение на управленската си програма кандидатът за кмет Цветан Ботев заяви, че първото нещо, което ще направи е да промени състава на Обществения съвет на селото, който да не бъде от 3 –ма или 5 човека, а от 27. От тях 17 ще са за селото, 5 за бизнеса и 5 за младежките въпроси. На второ място Ботев ще работи за промяна числеността, структурата, щата и бюджета на Кметството. „Това означава, че Трудовец, който дава от 6 до 9 млн.лева на НАП (данъци, такси, мита), искам да се връщат в по-голямата си част обратно в селото”, подчерта кандидатът за кмет. Като трети приоритет той обяви водния цикъл на селото – подмяна на ВиК тръбите, което ще струва около 17-18 млн.лв. Това означава подмяна на водопровода от местността Поп Нако до Манастирица, нов резервоар и ремонт на Пречиствателната станция. На следващо място Ботев посочи, че ще работи за полагане на нов водопровод и след това преасфалтиране на улиците, включително и обновяване на тротоарите. С приоритет ще бъде облагородяване центъра на Трудовец, за което по думите му ще са нужни 2,5 млн.лв. Тук той предвижда изграждане на хубава детска площадка, на водно огледало и благоустрояване на Автогарата. На следващо място Ботев посочи, че ще работи усилено за ремонтиране лявото крило на ОУ „Л.Каравелов” и  Народно читалище „Никола Ракитин”, за ремонт на детската градина и Здравната служба. „През тези 4 обществени сгради, които са емблемата на Трудовец минава цялото население”. За младите майки кандидатът за кмет предвижда Детска млечна кухня, която 60% да се плаща от Кметството. Ремонтът на детската градина е наложителен – подмяна на оборудването, направа на нова ограда и поставяне на камери за наблюдение и др. Според Ботев особено наложителен е ремонтът на Кухненския корпус, чието пропадане е стартирало в началото на 90-те години и никой досега не е реагирал. Ремонтът му ще исиква около 50 хил.лв, заяви той.
За училището кандидатът за кмет подчерта, че са необходими компютри, лаптопи и мултифункционална зала, както и 100% покритие на Интернет и на 3-те етажа на училището, реновиране на физкултурния салон, възстановяване на Столовата. „Тези 5 неща ги няма тук, а в училищата на Ботевград и Правец ги има, затова нашите деца отиват там”, подчерта Ботев.
 
За читалището, което е открито 1977г. също е необходимо да се отделят средства. По думите на Цветан Ботев покривът тече, сцената ще рухне, пердетата са за подмяна. Що се отнася до музикални инструменти, според него те липсват. Той изрази намерение по европейски проекти да се финансират младежки дейности, фолклорни и културни програми. Ботев посочи пред младежите откъде ще дойдат средствата за всички предвидени от него инвестиции. „Общината е защитила проекти за 94 млн.лв , а аз ще искам 10% за Трудовец, защото населението на Трудовец е една десета от това на общината”, подчерта Ботев. Освен това от годишния бюджет също ще иска 10%. „Тази година от него в селото са влезнали 400 хил.лв.”, посочи още той.
По отношение ремонта на  Здравната служба, кандидатът за кмет на селото изрази намерение вторият етаж отново да започне да  функционира. За целта той предвижда там да заработят очен кабинет, детски кабинет и кабинет по вътрешни болести, като се привличат по-често специалисти от Ботевград и София. Нововъведение ще бъде откриване на Физиотерапия, която е съществувала преди 25 г.
 
В управленската си програма Цветан Ботев е записал още изграждане в старата детска градина на Фитнес-център за мъже и жени, както и площадка за силови спортове отвън на двора. Нов стадион за 150 хил.лв с ограда, съблекални, нови пейки и нови насаждения също е част от бъдещите задачи на новия кмет, ако бъде избран. Всичко това в името на възстановяване на мъжкия футболен отбор в „А” областна група.
За социално слабите семейства се предвиждат 4 или 6 оборотни жилища.
 
Бъдещият кмет ще подкрепи организирането на ралита на Ключовица. За целта най-сетне той изрази намерение да се преасфалтира пътя до местността Поп Нако, която да стане зона за отдих и почивка. По отношение на сметосъбирането Цветан Ботев посочи, че има намерение то да се осъществява разделно. „Само завод „Грамер” отчислява годишно 136 хил.лв  за такса смет, а Общината ни дава 62 хил.лв по план сметка. Затова питам, къде са другите 64 хил.лв.?”, каза Ботев. Той изрази намерение да се закупи нов втори камион за сметосъбиране и нови контейнери.  
Поречията на реките Черниш, Касица, Бострица и Калница да бъдат ежегодно почиствани от долната част на селото е следващата задача, която Ботев си поставя да изпълни. Това включва изграждане на диги и подпорни стени.
Направата на депо за твърди строителни отпадъци също ще бъде негов ангажимент, който обеща пред младежите. Ботев посочи, че преди 10 ноември в Трудовец е имало трима квартални, а сега има един сержант, който отговаря и за Врачеш и Скравена. По този повод Ботев обеща ежедневно полицейско присъствие, включително и във вилната зона. Спазването на Наредба 1 – нощната почивка и обществения ред ще бъде също част от задачите на кандидат-кмета. Това ще бъде постигнато с разговори, а не с глоби, посочи той. Най-малко трима пъдари ще пазят полските имоти и гората. Като бъдещ кмет Ботев ще забрани преминаването на автомобили през централния площад, категоричен бе той.
Поставен бе въпросът младите на Трудовец да има свой Младежки духов оркестър. Ботев се ангажира да съдейства в тази посока.
 
Срещата с младежите на Трудовец тази вечер бе  част от предизборните мероприятия на кандидатът за кмет Цветан Ботев. Вчера той се срещна и с майките на малки деца, които поставиха редица проблеми, нерешени досега. Пред него младите жени изтъкнаха необходимостта от детска млечна кухня, повече детски площадки, ремонт на лявото крило на училището, което е неизползваемо в момента, поставяне на пешеходни пътеки на главната улица и още много други въпроси. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (49)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Петрова, с.Трудовец 6 Октомври, 21:38

    БРАВО! ТОЙ Е НАЙ-СТОЙНОСТНИЯТ КАНДИДАТ!
    И ЩЕ НАПРАВИ НАЙ-МНОГО ЗА СЕЛОТО!
    УСПЕХ!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 21:46

    Botev e umen 4ovek. Zaslujava

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 21:47

    Аз, ако имах такава биография, щях да умирам от срам да се появя на публично място!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 21:59

    Завиждате му! Защото е нива над Веско полицая дето се пАчи с Цуцка Цачева

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 22:01

    Evala,sabral e 12 choveka da si govoriat na chashka

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 22:18

    Kak ste mladeji

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 22:30

    къде са другите кандидати или няма какво да кажат , а камо ли да се покажат чете те и се учете и се засрамете и се откажете , че тома е КМЕТА за трудовец

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 22:32

    Na stari godini-kmet se ne stava.primeri mnogo

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 22:57

    Шерифа ще го отнесе като къцо пиле домат

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 23:14

    Браво!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete