Неделя, 28 Април 2024, 04:46

Младежки духов оркестър и мажоретни състави при НЧ „Христо Ботев – 1884” взеха участие в Международен детски фестивал в Турция.

2 Май 2018, 19:11
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2806 1


Младежки духов оркестър и мажоретни състави при НЧ „Христо Ботев – 1884”- гр. Ботевград взеха участие в Международен детски фестивал „ ТРОЯ” от 20 – 24. 04.2018г. в Чанаккале – Турция.
Във ФЕСТИВАЛА УЧАСТВАХА 34 СЪСТАВА ОТ 16 ДЪРЖАВИ – България, Турция, Казахстан, Румъния, Непал, Украйна, Азърбейджан, Черна гора, Македония, Кергизстан, Албания, Русия, Молдова, Босна и Херцеговина, Сърбия и Грузия.
Съставите ни взеха участие в два дефилира и три концерта. На всички деца бяха връчени грамоти и подаръци, а на ръководителите на съставите - плакети. На официален прием, областният управител връчи на нашата група плакет с логото на Чанаккале.
Организаторите се бяха погрижили съставите да разгледат историческите забележителности - Троя и Галиполи. Водачът на нашата група подробно разказа историята на Троя и за събитията при Галиполи.
Тереза Иванова като представител на нашата група взе участие в семинар, посветен на 20- та годишнина от включването на Троя в Юнеско. В семинара участваха професори и академици, които подробно разказаха за Троя.
Ръководителите на съставите благодарят на родителите за подкрепата в участието на този голям Международен фестивал, който за малките мажоретки от трети клас беше първа международна изява.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Май, 18:01

    Страхотни както винаги!!!! БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete