Понеделник, 29 Април 2024, 16:47

Многолюден протест в Божурище срещу златодобива (ВИДЕО)

19 Март, 14:45
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1559 11


С плакати "Сондаж за злато без сондаж за мнение", "Екологична заплаха без икономическа полза!",  "Защитете нашите деца! Не на златодобива в община Божурище!", стотици граждани се събраха на протест на централния площад в Божурище. Общественото недоволство е насочено срещу проучвателните дейности и добива на злато на територията на община Божурище, в частност: площ Златуша. Находище Златуша е с площ 195 кв. км. Освен Божурище, сред засегнатите общини от Софийска област, са: Сливница и Драгоман. Затова, към протеста се присъединиха председателят на Общинския съвет Драгоман - Моника Георгиева, както и общински съветници от ОбС Драгоман. Община Божурище застава категорично зад протеста, който се проведе на 18-ти март от 18,30 ч. и "Балканец" излъчи "на живо" във ФБ страницата си. От трибуната, кметът Георги Димов заяви: "Група общински съветници внесоха Докладна записка за свикването на референдум. Всичките 13 общински съветници подкрепиха докладната и ще работим за организирането на референдум, с който да изразим волята на всички живущи на територията на община Божурище. Благодаря на всички, които дойдоха от Драгоман, Сливница, Костинброд, с. Петърч, Банкя. С председателите на Общинските съвети на тези общини се договорихме за провеждането и при тях на местен референдум, както и Декларации до съответните министерства. В тях категорично да заявим: Не на добива на злато!"








Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (24)
    1. добавен от: Анонимен 19 Март, 15:38

    Тъпанари! Питайте хората от Челопеч и района, дали са против тамошните предприятия за добив и преработка на злато!! Най-големите заплати в България им дават!

  • Отговори (17) (0)
    2. добавен от: Любомир 19 Март, 17:19

    Най-големите заплати, ама чиновничешкии лобистки пропусна на споменеш мухльо! Хвърли си здравето на боклука, пък взимай заплата измекяр.

    • (0) (15)
      1. добавен от: Анонимен 19 Март, 19:11

      Прав си! Чиновническите са големи, но и на баща ми(обикновен работник) е към 3 бона. Ти се трепи за хиляда лева. Хахаххахахах

  • Отговори (0) (13)
    3. добавен от: Анонимен 19 Март, 22:10

    Нека си протестират,кучето си лае,кервана си върви, ало не можете да спрете прогреса, нема да се откажем от яките пароци заради вас,гласувате и искате демокрация това е то, щом ми дават много пари и с тях да си рана семейството и съм з

    • (6) (1)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 18:59

      Парите явно са ви по-скъпи от здравето!

  • Отговори (2) (10)
    4. добавен от: Гошо92 19 Март, 22:16

    Грешка ,че се прекъснах и не се представих,Гошо съм и ще се добива злато, а вие се вразумете защото тепърва в България, ще се развиват проекти както от злато така и от шистов газ,перки и възобновяваема енергия, у вие нямате думата, кои сте вие да спирате прогреса и демокрацията.

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 17:22

      То ти какво си мислиш...,че са го закъсали за теб? Ей я София, работници бол ще си докарат, я ти само ще лапаш пушилката. За тая работа не им трябват 1000 общака със средно, а инженери и шофьори, които си ги водят. Па ти и семейството ти гледайте как трупат пачки лобистите и се тровете.

  • Отговори (5) (0)
    5. добавен от: 5555 20 Март, 21:59

    Най много заболели от злокачествени заболявания има в община Челопеч. По добре си взимай парите по дълго време, отколкото пачките за кратко време.

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Вяра георгиева 21 Март, 19:30

    Добив на злато в Златуша,добив на ,,дяволския метал,,на Луцифер,който в началото примамва а после убива,,,златото се превръща във фекалии,, според психоанализата. призовавам общинарите и жителите твърдо да кажат ,,не, и да не отстъпват

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Александър Иванов 22 Март, 08:05

    Всичкото злато ще излезе , но ще се скрие водата. Вснга

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: ИРИНА СТОЙКОВА 22 Април, 11:29

    Ако допуснем златодобива в района, ще си отнемем въздуха, водата и здравето на децата си!
    Да, ще има по-богати! Това ще са само ТРАУРНИТЕ АГЕНЦИИ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete