Неделя, 19 Май 2024, 18:26

Модернизират гарите Бов, Лакатник, Елисейна и Зверино за 40 млн. лв.

7 Май, 20:33
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1692 2


От Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще модернизират системите за сигнализация в участъка Своге-Мездра юг и изграждане на маршрутно-компютърни централизации в гарите: Бов, Лакатник, Елисейна и Зверино на прогнозна стойност 38 421 696,00 лв. без ДДС.

Това става ясно от публикувана обществена поръчка, която ще включва проектиране, изпълнение на строително монтажни работи, вкл. упражняване на авторски надзор по време на строителството и изготвяне на екзекутивна документация.
Сред предвижданите дейности са модернизиране на системите за сигализация, чрез проектиране, доставка, изграждане и въвеждане в експлоатация на маршрутно компютърни централизации с броячи на оси за контрол на пътните участъци в 4 броя гари и 1 брой Автомантичен разделен пост по 2-ра главна жп линия от гара Бов до АРП Черепиш. Преустройство на външното електрозахранване в гарите и отопление на всички автоматизирани стрелки. Проектиране, доставка и въвеждане в експлоатация на автоматична блокировка с без проходни сигнали с броячи на оси за контрол на междугарията в жп участъка гара Бов до гара Мездра юг и пресъоръжаване на 6 броя прелези с нова вътрешна и външна апаратура.
Предвижда се още проектиране, доставка и изграждане на видеонаблюдение на всички 10 броя прелези в участъка от гара Своге до гара Мездра юг.

Общата цел на проекта е повишаване нивото на безопасност и свеждане до минимум влиянието на субективния фактор, създаване на безопасни и здравословни условия на труд на гаровия персонал така, че да се гарантира надеждната и безопасна работа на устройствата при минимални разходи на материали, труд и финансови средства.

Срок за изпълнение на Етап I (Проектиране) – за изготвяне и представяне на работен проект с всички подчасти - не повече от 12 месеца, a срокът за изпълнение на Етап II (Строителство) – до 36 месеца, считано от датата на откриване на строителната площадка. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Симеон 8 Май, 07:36

    Поредното шлевене на пари,вместо да модернизират вагоните, та пътниците да имат нормални условия като пътуват в тях,те гледат далаверата. За тия години маса пари се исипаха в ямата БДЖ, но всичко си е същото, а претендираме за европейска държава, който се е возил във влакове в Европа ще види разликата. Приеха ни в ЕС по геополитически интереси,а не че покриваме някой критерий или стандарт, нищо европейско няма у нас.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Антон 8 Май, 14:50

    @1 това е проект на НКЖИ, не на БДЖ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete