Събота, 4 Май 2024, 01:48

Морална награда получиха учениците от ОУ "В. Левски" Ботевград

12 Юни 2012, 14:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4944 4


„ОУ Васил Левски е училището, което залюля люлката на вашето знание”. С тези думи г-жа Тошка Велева се обърна днес към своите възпитаници от клуб ”Публична реч” , сформиран по проект „Успех” на образователното министерство. Представителното занятие започна в 13.30 ч. и  е посветено на 100-годишнината на учебното заведение, което ще се чества през ноември. В училищната изява се включиха ученици  от 7-ми „а” и 7-ми „б” класове, разделени на три отбора. В него взеха участие и най-добре представилият се ученик във външното оценяване по български език и литература. Под формата на състезание те показаха своята езикова култура от наученото в рамките на извънучилищния клуб. Учениците премериха знания в няколко задачи: Разпознаване на илюстрации от учени произведения; Редактиране на текст; Посочване на верния вариант при изписване на думи; Определяне жанра и заглавието на творби на известни писатели; Посочване на допуснати пунктуационни грешки и извеждане на сказуемо, което не е съставно; Съставяне на изречения с думата родина или език и даване на примери с трите вида сложни изречения.
С днешната проява участниците на клуба демонстрираха и творческо мислене. Представители на всеки отбор прочете по едно авторско есе, съгласно предварително поставена задача. Свои творби прочетоха Василена , която е озаглавила есето си ”Приятелството”. Денис представи виждането си за лъжата, а Никол Стоянова бе намерила верния път към  мечтите в есето си „Мечтите”. В изложените тези на децата прозира стремеж към човешките добродетели, в които училището всеки ден възпитава. Денис съвсем с основание каза „ понякога се лъже благородно, но нека дадем шанс на истината”, а Никол смята, че чрез мечтите се градят ценности. „Да мечтаеш, означава, че си истински човек и живееш”, казва тя. След тяхното предствяне, други ученици от трите отбора рецитираха стихотворения за своя патрон Васил Левски.
Преди настъпването на най-важния момент – наградите, г-жа Велева попита учениците дали е по-важно да си събрал най-много точки в състезанието или е по-важно да говориш правилно?! „ Да се явиш и да говориш пред публика, трябва да имаш знания и смелост. Затова днес нашето съревнование е благородно и вие ще получите морална награда”, каза удовлетворена учителката по български език и литература.
Педагогическият съветник на училището Цветанка Доцинска връчи на всеки участник в представителното занятие по едно авторско стихотворение на Тошка Велева, озаглавено „И след днес”. В него се казва:
„Искам да ви подаря усмивка
и надежда светла, моя благослов-
нека те по пътя ви в живота
Ви окрилят при всеки порив нов!”
 „Госпожа Велева се грижи за Вас, драги ученици, както градинаря за цветята си”, каза г-жа Доцинска. Тошка Велева благодари на децата за проявеното старание през годината и отправи също думи на благодарност към своите колеги, които са помагали в рамките на проекта. Мултимедийното представяне бе дело на Галя Божкова- учител по „История и цивилизация” и „Информационни технологии”.  Накрая г-жа Велева написа собственоръчно пожелание за всеки  ученик върху книжната морална награда.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОУ "Васил Левски"

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 16:22

    dam beshe mn hubavo ..!! bravo uchilishte LEVSKI :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Юни, 16:28

    Омръзна ми от мангали, да го затварят това училище.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Юни, 17:11

    Я не лай! :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Юни, 20:00

    Беше невероятен урок! Поздравления за участниците в него- състезатели и публика и г-жа Велева!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete