Сряда, 23 Октомври 2024, 03:33

На Кръстовден бе открита новата учебна година в Езиков център „Марконис”

15 Септември 2023, 13:07
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1158


По традиция първият училищен звънец в Езиков център „Марконис” зазвъня на 14 септември – Кръстовден.
С празничен водосвет за здраве, отслужен от Отец Борис, бе открита новата 19-та учебна година в езиковия център. Състоя се тържествена церемония по издигане на знамената на България, Европейсния съюз и Езиков център „Марконис”.

Тържествената програма започна от 18,00 часа под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.

„Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален.” – Със сентенции като тази водещите Цвета Желева и Александра Славчева дадоха началото на официалната програма.

Думата за поздравителни слово бе дадена на управителя на Езиков център „Марконис” д-р Николай Николов.
„За деветнадесети път стартираме учебната година. Всеки път, когато се кача на сцената пред вас, вълнението е голямо. Това, което правим заедно в Езиков център „Марконис” дава възможност на нашите обучавани да сбъдват мечтите си. И тази година можем да се похвалим с много академични успехи. 116 обучавани положиха международно признатите изпити на Cambridge и Pearson, традиционно няма нито един скъсан”, каза с гордост д-р Николов.
Той съобщи още, че 50% от оценките са „Отличен”, оценка „Много добър” имат 25% и оценка „Добър” – 25%.

Д-р Николов представи екипа на „Марконис” и ги приветства на сцената. Те са: Цецка Кирилова (акредитиран изпитващ за изпитите на Pearson) Славка Катранджиева, Йоанна Методиева, Изабела Кирилова, Ивелина Иванова, Василена Кръстева, Радка Иванович. Не на последно място Келса Смит, която не успя да присъства на тържеството, но отправи видео поздрав.

Специални гости на тържеството бяха представителите от Изпитен център АВО Димитрина Златева и Браян Глоувър, който тази година също ще преподава в "Марконис".

Те заедно с управителя д-р Николай Николов тържествено връчиха международно признатите сертификати на Cambridge на обучаваните, като признание за високите им резултати и положения труд.
Обучаваните получиха сертификати за най-високите нива: В1, В2, С1 и С2. Малките ученици получиха своите сертификати от Cambridge на тържеството в края на учебната година.

Специален поздрав за гостите на тържеството изпълниха танцьорите от Младежки танцов състав „Радост” с ръководител Радослав Цветанов.

Празничната програмата завърши с музикална изненада от две прекрасни малки обучавани Десислава Младенска и Тихомира Цолова. След тяхното изпълнение присъстващите се хванаха на голямо хоро.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (88)
70% Complete
Не (304)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (102)
70% Complete
Всички са маскари. (161)
70% Complete