Неделя, 5 Май 2024, 13:26

Националките ще гонят първа победа в евроквалификациите като домакин на Румъния днес

27 Юни 2012, 14:11
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2135 0


Днес националният отбор на България за жени ще изиграе четвъртия си мач от група D на квалификациите за Евробаскет 2013. Срещата с Румъния ще бъде и второ домакинство на баскетболистките на Хосе Мария Бусета до момента. Тя също така ще бъде излъчена на живо в Sportmedia.tv и в ефира на БНТ Свят, а началният й час е 18.00.

България не започна участието си в квалификациите добре, като до момента има три поражения и е в дъното на класирането -  единственият отбор, който не е записал победа в групата. Румънките обаче също не са в цветущо положение, тъй като са едно място пред националните ни с победа и две поражения. Именно заради положението, в което се намира тимът ни, той трябва да гони задължителна победа срещу утрешния си съперник. В противен случай отборът ни ще завърши първата половина от квалификациите без успех.
 
Именно срещу Румъния шансът на българките за първи успех е най-голям. Отборът на северната ни съседка не впечатлява с играта си до момента, въпреки че победи Швеция в първия кръг като домакин. Най-добрата баскетболистка на румънките безспорно е Габриела Марджинян, която до момента има средно по 18.7 точки и 6.4 борби на мач. Именно върху нейното опазване трябва да бъде насочено вниманието на българската защита, а опасност представляват и Елизабет Павел с 8.0 точки и 8.7 борби на мач и Анкуца Стоенеску, която бележи по 12.7 точки на среща.
 
Най-полезна за българския отбор до момента е Вера Перостийска, която ще трябва да се справи с Павел под коша. Българският център записва средно по 12.7 точки и 8.6 борби на мач. Най-добрият реализатор на отбора ни пък е Жаклин Златанова с по 13.3 точки на мач, като тя добавя и по 6.7 борби. Бусета може винаги да разчита и на Радослава Бъчварова, която прави добри включвания, а до момента бележи по 12.0 точки на мач.
 
 


Източник: http://bgbasket.com/new

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete